CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent'in açıklaması şu şekilde;

"Sakarya TOKİ’nin çiftliği mi?

Yakınen takipçisi olduğumuz stadyum arazisinin akıbeti hakkında daha önce kamuoyuyla paylaştığımız kaygılarımız maalesef iktidarın duyarsızlığı nedeniyle hakikate dönüşme yolunda hızla ilerlemekte.

Üzülerek öğrendik ki ilimizin akciğerleri, çocuklarımızın ve tüm halkımızın yaşam alanı olması gereken Atatürk Stadı arazisi TOKİ tarafından satışa çıkartılıyor. Daha önce bu konu ve ilimizin artan nüfusu nedeniyle hayati öneme sahip yeşil alan ve otopark ihtiyacı içinde görüşlerimizi Sakarya kamuoyuyla paylamıştık.

"Beton esarettir, yeşil özgürlük"

Bu bölgenin imara açılması yönünde yapılan imar değişikliğini onaylayan büyükşehir belediyesi, şehrin kalbine atılmak istenen bu hançerin mimarı olarak bu doğa cinayetinin sorumlusu konumuna düşmektedir.

Atatürk Stadyumunun olduğu bölge aynı zamanda ticari yoğunluk yaşanan bir bölge olduğu bilinmektedir. Bu bölgenin trafik yoğunluğunu günün her saatinde bu ilin sakinleri, yurttaşlarımız yaşamaktadır. O nedenle bu arazinin TOKİ aracılığıyla satışı gerçekleştirilirse ve yapılması düşünülen binaların hacmiyle-etkisiyle yaşanan trafik yoğunluğunun tahmin edemeyeceğimiz boyutlara taşınacağı muhakkaktır.

Rant için değil, bölgenin ticari hareketliliği ve halkın yeşil alan ihtiyacı için önerimiz; “Atatürk stadyumunun olduğu alan yeraltı otoparkı ve çok amaçlı modern park gereçleriyle donatılan yeşil alan” olarak değerlendirilmelidir.

TOKİ farklı şehirlerde stadyum inşaatları gerçekleştirmiş ve çoğu şehirde “yıkılan stadyum alanları yeniden çok amaçlı düzenlenerek yeşil alan olarak halkın kullanımına” sunulmuştur.

Anlaşılan o ki, iktidar partisinin yetkilileri ilimizdeki hayati öneme sahip bu girişim karşısında, şehrin kalbine atılmak istenen bu hançeri durdurmak yerine sessiz ve etkisiz kalarak bir anlamda destekler konumdadır.

Şehrin çıkarlarını gözetmeyen bu siyaset anlayışını Sakarya kamuoyunun takdirine bırakıyor, Atatürk stadyumunun olduğu araziyi halkımızın ortak kullanımına kazandırmak için girişimlerimizi her platformda sürdüreceğimizi ifade ediyoruz.."

Editör: TE Bilişim