SAKARYA NEDEN YOK

Sakarya’nın hem sanayi hem de çok önemli bir tarım kenti olduğuna dikkat çeken Başkan Serbes, Hibe Tohum Desteği programına mutlaka Sakarya’nın da alınması gerektiğine işaret etti.

ANLAYAMIYORUZ

Başkan Serbes, “Fındık, patates, lahana, mısır, elma, domates, yeşil ürünler, ayva ve diğer birçok tarımsal üründe Sakaryamız adeta Türkiye’de söz sahibi. Sadece iç tüketimdeki talebe yetişmekle kalmıyor, bu ürünlerin bir numaralı ihracatçısı konumunda olan ilimizi yapılan bu ayrımı anlamak mümkün değil. Acaba iktidar, Sakarya’dan aldığı oy desteğinin her koşulda devam edeceğini mi zannediyor.

Sadece Sakarya değil, tüm Türkiye’de uygulanan yanlış tarım politikalarını düzene sokmak için iktidarın elinde tarihi bir fırsat var. Dün akşam canlı yayında, çiftçilerin ekilmemiş tek karış toprak bırakmayacağını ifade eden Erdoğan’ın bu sözleri çok geç kalınmış ama yerinde bir gelişme olacağını görüyoruz. Gelecek Partisi olarak diyoruz ki 2020 bütçesi koronavirüs dolayısıyla değişen şartlar gereği acilen tekrar revize edilmeli. Sağlık, gıda tedariği, eğitim ve sosyal yardımlar bu düzenleme ile hak ettikleri önceliği bütçeden alabilmelidir” şeklinde konuştu.

ÖNCELİK ÇİFTÇİ OLMALI

Başkan Serbes şöyle devam etti: “Dünya ülkeleri virüs nedeniyle tahıl stoklamaya devam ediyor. Türkiye bundan geri kalmamalı ve tarıma çok daha fazla bütçe ayırmalı. Yapılacak işler belli; çiftçinin üretimi her koşulda devam edebileceği şartlar hemen oluşturulmalı. Maliyetler düşürülmeli, borç faizleri acilen silinmeli, ana borçları ise en az 12 ay ertelenmeli. Çiftçimizin dertlerinden ders çıkartılmalı ve geleceğimizi güvenceye alabilmemiz adına gereken tüm düzenlemeler ivedilikle uygulamaya sokulmalıdır.”

Editör: TE Bilişim