Sakarya Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erdoğan Isır Kurban Bayramı için gittiği baba ocağı Pamukova da  Sakarya ve İlçe gündemi değerlendirdi. Isır, Büyükşehir Belediyesinin yeni kadrosunu değerlendirdi, Sakaryada 21.Yüzyılda hala suyu akmayan mahallenin olduğunu söyledi. Pamukova Belediyesi ile Pamukova1968 Spor Kulübü arasında yaşanan karşılıklı açıklamaları üzülerek takip ettiğini belirtti.

CHP İl Başkanı Isır Büyükşehir’in yeni kadrosunu değerlendirdi..

CHP İl Başkanı Erdoğan Isır, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin 5 yıl Sakarya’yı yönetecek kadrosunu açıklaması ile ilgili yaptığı açıklama da, ithal idareciler istemediklerini tekrar ifade ederek “ Sakarya da liyakati ile bu işleri yapabilecek insanlar vardır. Ekrem bey bu bölgenin insanı, kendisinin tekrar düşünmesini rica ediyorum. Başka illerden belediyelerde dışarıda kalan idarecilerin Sakarya’ya getirilmesinin anlamı yok. Sakarya da yetişmiş, liyakatli, bu işleri başarabilecek isimler var.Başka İllerde işsiz kalan personelin Sakarya’ya getirilmesinin bir anlamı yok. Personele yer açmak için Mezarlıklar Müdürlüğünü ikiye bölmenin de bir anlamı yok. Büyükşehirin önünden geçerken kiralık araçları görüyoruz. Ekrem bey de paramız yok diyor. Paranız yoksa o kiralık araçları bırakacaksınız. Toplu taşıma araçlarını kullanacaksınız. Siz orada binlerce lira ödenen kiralık araçlara binmeye gelmediniz Sakarya’nın sorunlarını çözmeye geldiniz. Sakarya’nın sorunları sadece idarecileri değil ki. Bizim hastane sorunuz var, yoğun bakım sorunumuz var, trafik sorunumuz var. Bunları hiç kimse konuşmuyor. Bir vatandaş Çark caddesinin sonuna dikilsin Adapazarı belediyesinin yerini sorsun trafikle tarif edemezsiniz. Yayan 600 metredir yol ama trafikle yanı araçla yarım saatte gidersiniz. Bu sorunun çözülmesi lazım. Sayın Ekrem bey dışarıdan destek den ziyade, halkına güvenmeli, halkının bu işi başaracağına inanmalı ve onlarla çalışmalı “ dedi.

Isır, “CHP İl binasının Türkiye de örnek olmasını istiyoruz..

CHP İl Başkanlığına alınan hizmet binası ile ilgilide açıklamalarda bulunan Isır, güzel bir bina satın aldıklarını ifade ederek “ Binayı almakla bu iş bitmiyor tadilat işleri var.  Çok güzel bir CHP İl binamız olsun istiyoruz. 96 yıllık partinin bu binayı almasında CHP Grup Başkan Vekilimiz Engin Özkoç’un, Genel Merkez yöneticilerimizin, İl yöneticilerimizin, İl divan kurulunun çok büyük emekleri var. Son bir buçuk aydır bu yeni binamız ile ilgili çalışmalar var. Tadilat dün itibarı ile başladı 45 gün içerisinde bitirilmesini planlıyoruz. Yurttaşlarımızın, misafirlerimizin, basın emekçilerimizin geldiklerinde rahat rahat oturabilecekleri, her türlü imkanı bulabilecekleri bir bina ortaya çıkarmak istiyoruz. Türkiye’ye örnek bir bina olsun istiyoruz. Sakarya Milletvekilimiz ve Grup Başkan Vekilimiz Engin Özkoç yakından ilgilenip tüm desteğini veriyor. İnşallah 45 gün sonra çok güzel bir açılış yapacağız “ dedi.

Isır, “O insanları susuz bırakarak mağdur etmeye kimsenin hakkı yok..”

Pamukova Akçakaya Mahallesinde bir aydan bu yana suların akmadığını ifade eden CHP İl Başkanı Isır “ O insanları mağdur etmenin kimsenin hakkı yok. Bir mahalleye bir aydır su verilemiyorsa yazık. Belediye SASKİ’ye, Büyükşehir’e müracaatını yapar mahallenin sorunu en kısa zamanda çözülür. Burada belediye benim yükümlülüğümde değildir SASKİ ve Büyükşehir’in yükümlülüğünde diyemez. Belediye başkanı Pamukova’daki her bir vatandaşın derdi ile ilgilenmek zorundadır. Bir mahallenin böyle bir sorunu varsa SASKİ nin önünde oturulur bu sorun çözülür. Oradaki vatandaşları mağdur etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Yazıktı günahtır. Pamukova’yı bu hale getirenler şu anda siyasette yoklar. Pamukova’yı bu halden kurtaramayanlarda yarın siyaset sahnesinden silinip gidecekler “ dedi.

Isır, “ Acilen Pamukova’daki çiftçilerin sulama sorunu çözülmeli..”

Isır, Pamukovalı çiftçilerin Sulama Birliği ile yaşadığı sorunlara da değinerek, “ Yetkililerin acilen çiftçilerin tarla sulama ile ilgili sorunlarını çözmesi lazım. Her türlü ürünü yetiştire bildiğimiz bir tarım bölgesindeyiz. Pamukova ovasında yetişmeyen tek ürün çay ve narenciyedir. Bölgemizin toprakları verimli topraklar bu toprakların kıymetini bilmek lazım “ dedi.

Isır, “Üzülüyorum Pamukova evlatlarına sahip çıkılmalı. Borç var demek mazeret değil..”

Isır, “Pamukova1968 Spor Kulübü geçtiğimiz sezon büyük bir başarıya imza atarak tarihlerinde ilk kez Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi. Başarının mimarı olan kulüp yöneticilerini,futbolcularını, antrenörünü emeği geçen herkesi tebrik ettiğimi BAL’a yükseldikleri gün söylemiştim. Zannedersem büyük bir sıkıntı içersindeler. Pamukova Belediyesinden destek alamadıkları haberlerini alıyor ve üzülüyorum. Belki yanlış bir anlaşılma vardır. Hem Pamukova1968 Kulübünün, hem Pamukova Belediyesinin bir araya gelmesi Pamukova’nın evlatlarına sahip çıkmaları gerekiyor. Belediye’nin maddi zorluklarının olduğunu duyuyorum. Her Belediyenin maddi zorlukları var. Borcunun çok olduğunu bağırmak mazeret değildir. İş borcunuz varken bile bir şeyler yapabilmektir. Belediyenin güçleri vardır. Pamukovalı sanayiciler, iş adamları, Pamukova’yı seven yurttaşlarımız vardır. İstedikten sonra Pamukova Belediyesini ayağa kaldırırlar. Bundan önceki dönemlerde de belediyenin borçlarından bahsediliyordu. Üzüntümüz Pamukova’ya borç bahanesi ile hiçbir şey yapılmaması. Son 20 yılda gördük ki park, bahçe dışında bir şey yapılmadı. Yeni göreve gelen arkadaşlarımızda Pamukova’yı kalkındıracaklarını söylemişler o vaatlerle, projelerle gelmişlerdi. 100 günleri doldu yeni bir belediye başkanı var. Siyasi tecrübesi vardır mutlaka, projeleri vardır danışmanları vardır. Hızlı bir şekilde projelerini hayata geçirmesi lazım. 5 yıl uzun gibi gözükse de göz kapayıp açıncaya kadar gelir.  Bu projeleri borç yüzünden gerçekleştiremedik demenin hiçbir anlamı yok. Bunun örneği Eskişehir de ve bir çok CHP li belediyede vardır. Projelerini alınacak desteklerle hayata geçirebilirler. Gelsinler CHP’li belediyelere, biz onlara hangi yolu izleyeceklerini çok rahat anlatabiliriz. Bekleriz  bir sıkıntıları olduğunda destek oluruz. Ama Pamukova1968 Spor Kulübünü de yalnız bırakmalarını istemiyoruz.  Pamukova’nın evlatlarına sahip çıkmayacaklarda ne yapacaklar? “ dedi.

Isır, “ Halk isterse her türlü girişimi engelleyebilir..”

Pamukova’daki taş ocakları sorununa da değinen Isır, Pamukova belediyesinin konuya müdahil olduğunu, ancak müdahil olmanın yetmeyeceğini toplumu bilgilendirmek gerektiğini ifade ederek “ Pamukova halkı taş ocağını istemiyorsa biz onların yanında yürürüz. Bundan önceki dönmelerde İlçe başkanlarımız yöneticilerimiz taş ocakları ile ilgili eylemler yapmışlardı. Fakat yaptıkları eylemlerde yalnız bırakıldılar. Halk isterse her türlü girişimi engelleye bilir. Eğer ki siz bir şeyin yapılmasını istemiyorsanız sokağa çıkacaksınız. Bu başkaldırı anlamında değildir. Sokağa çıkmak yıkın dökün anlamında değildir. Bölgenize sahip çıkacaksınız. Tüm siyasi partiler bir araya gelecekler, kamu görevlileri onları yönlendirecek. Belediye başkanı, Kaymakam en  önde yürüyecek bizlerde gelip destek vereceğiz tek başına yapılacak iş değildir. Biz bir olursak, ötekileştirmeyi bırakırsak önümüzde kimse duramaz “ dedi.

Tüm Sakaryalıların Kurban Bayramını kutladı..

Isır, tüm Sakaryalıların Kurban Bayramını da kutlarken, “ Sorunları konuştuktan sonra insanlara mutlu olun demek zor. Yurttaşlarımız yollarda lütfen trafiğe dikkat etsinler. Trafik kurallarına, işretlerine uysunlar. Sevdikleri ile aileleri ile Kurban Bayramının tadını çıkarsınlar. Tüm yurttaşlarımıza sağlıklı, mutluluk dolu bayramlar diliyorum. Bize bırakılan Cumhuriyetimize, coğrafyamıza sahip çıkalım. Bizler el ele verirsek, gönül gönüle verirsek, kenetlenirsek, birbirimizi ötekileştirmezsek bunu başaracağımıza inanıyor tekrar yurttaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyorum “ dedi.

Editör: TE Bilişim