Yazılı ve görsel basına yaptığı yazılı basın açıklamasında sözlerini sürdüren Abay, “Günlerdir kamuoyunu meşgul eden ABD ve Avrupa yaptırım kararlarının, bu asil milletin tarihine bakacak olursak zerre kadar önemi yoktur. Ama çok önemli imiş gibi kamuoyunu bu olaya kilitlemek ‘hala biz ABD ile müttefikiz ve AB Birliğine gireceğiz’ diye acziyet ifadelerine, tarih boyunca bize her zaman kinlerini nefretlerini ortaya koyan batının, ABD karşısında adeta pinpon topu gibi oynamasına fırsat verilmesi, batının bu asil millete kefen biçmesi, bize zincir vurmaya kalkması, diz çöktürmeye uğraşması ve mevcut AKP iktidarının da gösterdiği cılız tepki, binlerce yıllık şanlı tarihi olan bu milletin gururunun incinmesine Saadet Partisi olarak izin vermeyeceğiz.” dedi.

Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Fahrettin Abay, “Atalarımızın dediği gibi domuzdan post, gavurdan dost olmaz. Kimdir ABD, kimdir Avrupa. Biz bunların ağa babalarını diz çöktürmüşüz.” Diyerek yazılı basın açıklamasını tarihten örneklemelerle sürdürdü;

“Katalan’da Atilla olmuşuz, Avrupa’da İmparatorluk kurmuş, papalarına el öptürmüşüz. Talas’ta Buğra Kaan olmuşuz, Çin’i perişan edip korkularından Çin Seddi kurdurmuşuz. Bedir’de ümmet olmuşuz, bir dönem başlatmışız. Malazgirt’te Alparslan olup Anadolu kapılarını açmışız. Fatih gemileri karadan yürütüp İstanbul’u fethederek, Çağ açıp çağ kapatmışız. Mustafa Kemal gibi zor, bitti denilen zamanda şaha kalkıp düşmanı denize dökmüşüz. Böyle bir tarihi olan millete ABD’ye, Avrupa’ya cılız tepki göstermek yetmez, gelin bu yaptırım karşısında başta İncirlik olmak üzere, bütün Askeri üsleri kapatın. S 400’leri aktive ederek, şu an limanlara çekilen araştırma gemilerini tekrar Akdeniz’e çıkarın. Bize ne ABD’den Avrupa’dan deyip, 81 milyon milletin tarihine yakışır bir şekilde Amerika ve Avrupa’ya ders verelim.”

Editör: TE Bilişim