Pamukova Saadet Partisi de gerçekleşen İlçe Divan Kurulu Toplantısına katılan Sakarya İl Başkan Yardımcısı Osman Ünlü ve İlçe Başkanı Kemal Taş, Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün'ün Ak Parti'ye geçişi ile ilgili açıklama yaptılar.

İlçe Divan Kurulunda açıklama yapan SP İlçe Başkanı Kemal Taş, “Belediye Başkanı Güven Övün, dün Saat 10.00’da beni ve belediye meclis üyesi Musa Atmaca'yı makamına çağırdı. Saadet Partisinden istifa ettiğini söyledi, bizde kendisine bu zamana kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettik. Bundan sonra yolunun açık olmasını söyledik” dedi.

SP ilçe Başkanı Taş öğleden sonra Saadet Partisinin 6 belediye meclis üyesi ile toplantı yaptıklarını ifade etti. Taş, "Meclis üyelerimize Belediye Başkanının partimizden istifa ettiğini kendilerine bildirdik. Belediye Meclis üyelerimizden Musa Atmaca, Ahmet Şen, Metin Işık ve Rasim Akengin Saadet Partisinde kalacaklarını deklare ettiler. Ancak Belediye meclis üyeleri Muhittin Akın ve Osman Salihoğlu Belediye Başkanı Güven Övün ile beraber AKP'ye geçeceklerini deklare ettiler. Ben tekrar başkanımızı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

SP İl Başkan Yardımcısı Osman Ünlü, beklenmedik bir durumla karşı karşıya olduklarını ifade etti. Ünlü, “Başkan Övün'ün kendisinden beklemediğimiz bir davranış. Belediye başkan adayı olarak kolunu ilk kaldıran kişi bendim. Bugünde bu kötü haberi duyurmakta bana nasip oldu. Biz arkasından kötü şeyler söyleyecek değiliz. Kendisine yakıştıramadığımı ben özellikle söylemek istiyorum. Teşkilatımızla uyum içerisinde çalışan bir belediye başkanımızdı. Parti olarak kendisine her türlü desteği veriyorduk. Ve böyle bir sonucu Saadet Partisi hak etmedi. Yolu açık olsun. Bu teşkilat mensuplarını bu partilileri bu güzel insanları çok arar.”

“Saadet Partisi sana sahip çıkmıştı”

Saadet Partisi Akyazı İlçe Başkanı Sn. Selman Demirtaş ise şu açıklamayı yaptı: "Güven Övün, Pamukova da aday adayı olmaya kalktığında FETÖ’cülük iftirası ile kapının önüne koyuldun. Partinden bir yetkili bile çıkıp sana sahip çıkmadı. Herkesin senden köşe bucak kaçtığı bir zaman da Saadet Partisi sana sahip çıktı. Kapısını gönlünü açtı. Şimdi duydum ki sana sahip çıkanlara sırt çevirip iftira edenlerin yanına dönmüşsün. Belki tehdit edildin. Ne olduğunu bize meçhul. Ama adamlık her her şartta sadık kalmayı gerektirirdi. Bu dava bedel ödeye ödeye bu günlere geldi. Zayıf karakterlilerle yol yürünmeyeceğini bir kez daha gördük. Okşayan elin kıymetini bilmeyenler tekmeleyen ayağı öpenler. Güle güle."

Editör: TE Bilişim