Deprem başsağlığı

Merkez üssü Seferihisar’da meydana gelen depremde vefat eden vatandaşlara başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar dileyerek başladığı konuşmasına ekonominin alarm verdiğini söyledi. İl Divan toplantısına başkanlık eden Abay,, “Çiftçilerimiz toprağını terk ediyor. 2002 yılında buğday üreticisi çiftçilerimiz 1 ton buğdayı sattığında 22 tane çeyrek altın alırken, bugün ise 1 ton buğday satan çiftçi sadece 2 çeyrek altın alıyor. Aradaki 20 altın birilerine peşkeş çekiliyor.” dedi.

Abay, bugün özellikle vatandaşların her alanda kaybederken, kimlerin kazandığına bir bakılması gerektiğini ve ülkenin manzarasının ayan beyan ortaya çıktığını, vatandaşın bankalara olan borcunun 800 milyara dayanırken, bankaların kârı yüzde 38 oranında arttığını, bu ekonomik politikanın faiz üzerine inşa edildiğini sözlerine ekledi

Teşkilat çalışmaları

Saadet Partisi Trabzon ili Araklı ve Erenler eski Belediye Başkanı Ömer Bektaş, teşkilat çalışmalarında yöneticilerin modern çalışma metotları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Bektaş, “Hastalık ve ölümün dışında bir mazeret yoktur. Hasta ve ecel gelmedikçe buraya katılmayan mücahit kardeşlerimizi Allah affetsin. Allah onların kalbine cihat ve İslam sevgisi koysun. İlçe başkanları haftalık toplantılarına büyük hassasiyet gösterecek ve yönetimi tam kadro çağıracak. Bu davada emeklilik yok, emeklilik ölümle başlar. Ölüm bizim için zafer, batıl için mağlubiyetten ibarettir. Güzel bir ölümle buluşmak için çalışacağız. Hakkı söylemekten çekinmeyeceğiz.” dedi.

Çalışmaların gayesi

Partisi’nin zor şartlarda iktidar olduğunu ve hizmet etmekten çekinmediğini ifade eden Ömer Bektaş, “Bizim davamız İslam’dır. Gayemiz Allah’ın rızasını kazanmaktır. Hedefimiz hak nizamı hakim kılmaktır. Arzumuz tüm insanlığın saadetidir. Yolumuz ikna metoduyla Cihattır. İnsanlığın kurtuluşu ancak İslam ile mümkündür. İslam ise Allah’ın yapısıdır. Bu dava için çalışmak herkese nasip olmaz. O sizi seçti ve buraya oturttu. Bu hak davanın başarısını ne bir gün öne alabilirsiniz, ne de bir gün geciktirebilirsiniz. Bütün mesele bu şerefli davada nasıl imtihan vereceğimizdir.” diyerek teşkilat mensuplarına hitaben motive konuşmasını bitirdi.

Editör: TE Bilişim