Pamukova da geçtiğimiz haftanın son günü gündeme bomba gibi düşen eski Pamukova Lisesi şimdiki adıyla Hürriyet Anadolu Lisesinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kontenjan verilmemesi nedeni ile kapatılma ile karşı karşıya olduğu haberlerinin ardından, Pamukova da ve sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. CHP eski Milletvekili adaylarından Erdoğan ısır bir açıklama yaparak Pamukova Lisesinin kapatılama çalışmalarına sert tepki gösterdi.

CHP’li Erdoğan Isır yaptığı açıklamada Pamukova’nın eğitimde çağ atlaması gerekirken bir okulun kapatılmasının çok düşündürücü olduğunu söyleyerek şu ifadelere yer verdi.

“Bu sene ki karnemiz zayıf çok büyük üzüntü içersindeyiz. Öğrendiğimize göre 12 Mayıs Cuma günü ilçemizde bulunan okullar bir sene sonraki eğitim öğretim döneminde okullarına yeni öğrenciler için kontenjan açmak zorundalar. Kontenjanların sayısı da ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından okullara bildiriliyor. İlçemizde şuan 5 lise mevcut. Bunlar Pamukova Anadolu Lisesi, Akhisar Anadolu lisesi, İmam Hatip Anadolu Lisesi, Meslek lisesi ve eski Lisemiz olan Hürriyet Anadolu lisesi. Son gün olan Cuma günü 4 lisemize bir sonraki Eğitim Öğretim için Kontenjan sayıları verirlerken. En eski lisemize ( 0 ) kontenjan verildiğini öğrendik. Buda 2017-2018 öğretim döneminde eski lisemize hiçbir öğrenci alınmayacak demektir.

“Yetkililerden acilen açıklama bekliyoruz..”

Erdoğan Isır, u konu ile ilgili birçok dedikodu halk arasında dolaştığını ifade ederek “Hala yetkililerden, idarecilerimizden ve siyasi ergden bir açıklama gelmemesi çok daha fazla dedikodunun çoğalmasına sebep olmaktadır. İlçede yönetici durumunda olan yetkililerden acilen açıklama yapılması önemlidir. Yinede karşımıza birkaç sorun çıktığı da aşikardır.

Elperek mahallesinde yapılan yeni lise binasına Pamukova Anadolu Lisesi ile Akhisar Anadolu lisesinin taşınacağı söylenmektedir. Her iki okulumuzda öğrenci alma puanları arasında çok fark vardır. Bu durumun öğrencilerimiz açısından sağlıklı olacağı kuşkuludur. Her iki okul tek okul adı altında birleştirilecekse düşük puanlı ya da yüksek puanlı öğrencilerimiz nereye gidecektir. —-Her iki okulumuzda 12 şer dersliktir. Yeni yapılan okulumuz 32 derslik olmasına rağmen kontenjanları neden artırılmamıştır. Her iki okulumuza sene başında 2’şer sınıf açmak hakkı ( 68 öğrenci ) aynı bırakılmıştır.

“Pamukova’mız eğitimde çağ atlaması gerekirken okul kapatılması düşündürücü “

Isır soruları art arda sırladı ve şu ifadelere yer verdi, “ Kapatılmaya çalışan lisemiz her sene yeni 4 sınıf açmaktadır buda 136 yeni lise öğrencisi yapar. Peki, normal lisede okumak isteyen yeni 136 öğrencimiz nereye kayıt yaptıracaktır. Merkezde Lisemiz olmayacak tüm Çocuklarımız o kadar yolu da çekecekler..

Pamukova’mız eğitim de çağ atlaması gerekirken bu kadar tecrübeli, idealist yurttaşlarımız varken, bir okulun kapatılması çok düşündürücüdür. En son TEOG sınavında ilçeler bazında Pamukova’mız sondan 2’ci olmuştur.

Kapatılmaya doğru giden lisemizin binası ne olacaktır. Hangi kuruma devredilecektir, yoksa yıkılıp bir şahsa mı verilecektir. Bunla ilgili birçok dedikodu dolaşmaktadır. Bizler hiç birine inanmamakla beraber, yetkililerin bu dedikoduların önüne geçmelerini bekliyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz bu kararı nasıl almıştır, İktidar Partisi İlçe Başkanı bu konuda ne düşünmektedir. Her zaman yeni bir okul yapmakla övünen İktidar partisi İlçe Başkanı Okulumuzun kapanmasına neden engel olmamıştır “ dedi.

“Pamukovalılar olarak sınıfta kaldık. Bir Okulumuzu koruyamadık..”

Pamukova Anadolu lisesinin ( 75.yıl ilköğretim bahçesinde ) yerine hangi okul geleceğini soran Erdoğan Isır son olarak şu ifadelere yer verdi, “ Bunun planlamasının yapıldığı söylentilerine acilen cevap verilmesi gerekmektedir. Sonuç olarak tüm Pamukovalılar olarak sınıfta kaldık. Bir Okulumuzu koruyamadık, bu seneki notlarımız hepimizin eksi. Büyük Pamukova halkı isterse Okulunu geri alabilir. Burada hiç siyasi ve etnik düşünceyi ön plana çıkarmadan başarabiliriz. Fakat İlçe Yöneticilerimiz biz bu işi çözeriz diye inansınlar, onlara sonsuz desteği vereceğimize şimdiden emin olabilirler. Alınan bu kararı İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sonrada Valiliğimizin en sonda Bakanlığın onaylaması gerekiyor… Daha çok şey bitmiş değil, Lütfen Okulumuza sahip çıkalım, şimdiden elele verirsek başarırız. Çok geç olmadan tüm imkanlarımı kullanalım… Bizler sadece birer bireyleriz sadece düşündüklerimizi paylaşabiliriz. Pamukova’lı Yurttaşlarımıza sevgi saygılarımla “ dedi.

Editör: TE Bilişim