Pamukova Deva Partisi İlçe Başkanlığı Pamukova Belediyesince gündeme getirilen kapalı pazar yeriyle ilgili basın açıklaması yaptı. "İstişare yapılmadan yanlışta direnmenin kimseye faydası olmadığı gibi kaybeden yine PAMUKOVA ve halkı olacaktır."

İŞTE DEVA PARTİSİNİN BASIN AÇIKLAMASI

Hizmetin en iyisine layık kıymetli Pamukovalı hemşerilerim.

Güzel memleketimizin kapalı pazar yeri ihtiyacı muhakkaktır buna kimsenin hiçbir itirazı yoktur, olamaz. Lâkin ben kapalı pazar yeri yaptım oldu mantığıyla şehrin en alt ve yerleşimin en az olduğu istasyona yapılmasınadır itirazımız. Yapılacak pazaryerinin çarşı esnafı ile pazar esnafının bütünlüğünü bozmadan yapılması gerekmektedir.

Belediye kendi mülkü olan Durali parkını satmayıp oraya yapabilirdi ; mevcut taşınmazları satmak eski dönemin şikayet edilen davranışlarını tekrar etmekten öteye gitmez. Kaldı ki 550 dönümlük köy ve merkez de bulunan yerler de satılmak için hazırlık yapılmaktadır. Cennet Pamukova hepinizin ortak yaşam alanıdır. Burada yapılacak pazar yeri ile alakalı alternatif yerler ( 75.yıl okulu / eski hükümet konağı ve alanı / orta camı ve çevresi/ kuş kafalıların arazisi diye anılan arazi / Hakmar marketin arkasındaki dutluk gibi). Esnaf Odası , çarşı esnafı , pazarcı esnafı ve İlçe teşkilat başkanları hiçe sayılıp istişare yapılmadan yanlışta direnmenin kimseye faydası olmadığı gibi kaybeden yine Pamukova ve halkı olacaktır.

Bu konuda bu kadar ısrar edilmesi kimlerin yararına olacaktır ve kimler bu işten rant elde edecek zaman hepsini meydana dökecektir. Toplumun yüzde 90'ının karşı olduğu bu işe biran evvel aklıselim ile son verilip alternatif yerlerle alakalı çalışma yapılmalıdır ki kazanan herkes olsun.

Son olarak 09/04/ 2021 Cuma sabahı saat onda oda başkanlarını toplantıya davet etmek ve davet ettiği toplantıda bulunmamak neyin nesidir. Kimsenin halktan üstün olmadığı, tarihte örneği olduğu gibi cezası en ağır şekilde olacaktır. Herkes haddini bilsin. Pamukova hepimizin bugünlerde gelir geçer. Pademinin ve ekonomik şartların büyük sorun olduğu şu dönemde esnaf faturalarını kiralarını zorunlu ihtiyaçlarını karşılayamaz haldeyken bu yapılan abesle iştigaldir.Esnaf ve halk kimsenin iş bilemezliğinin cezasını çekmemelidir. Hatadan dönmekte bir erdemdir. Herkesi erdemli olmaya davet ediyorum selamlar saygılar..

Editör: TE Bilişim