Takvim Gazetesi’nde yer alan ‘Siyasi ayak sizsiniz’ başlıklı habere Twitter üzerinden yanıt veren Engin Özkoç, “Beni bu tip saçma sapan haberlerle yıldıracaklarını sananlara sesleniyorum. Benim abdestimden şüphem yok. Ben hiçbir zaman aldanmadım. Ülkeyi kimseye teslim etmedim. Sonuna kadar beni de araştırın. FETÖ’nün siyasi ayağı mutlaka ortaya çıkarılsın!” ifadelerini kullandı. 

YÜREĞİNİZ YETİYORSA

 Engin Özkoç ayrıca geçen Pazar günü yapılan CHP Adapazarı İlçe Kongresi’nde ki konuşmasında, “Bu ülkenin Genelkurmay Başkanını, gazetecilerini, insanlarını suçları olmadıkları halde darbecilere hapse attıranlar hesap verecek. Yüreğiniz yetiyorsa Meclise teklifi getirdik, FETÖ’nün siyasi ayağını araştıralım!” demişti.


TARİHSEL BİR GÖREV

 CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergeyle, FETÖ ile mücadelenin sulandırıldığı ve FETÖ’nün siyasi ayağıyla yeterince mücadele edilmediği yönünde farklı siyasi partilerden eleştirilerin yükseldiği bir dönemde, darbe girişiminin doğrudan hedefi olan TBMM’nin tarihsel bir görev olarak örgütün siyasi ayağını açığa çıkarabilecek araştırmayı yapmasının hedeflendiği belirtilmişti. CHP grup başkanvekilleri tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesi, FETÖ’nün siyasi ayağının açığa çıkarılması amacıyla Araştırma Komisyonu kurulmasını içeriyor. Önergenin gerekçesinde, “Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 da karşı karşıya kaldığı darbe girişimi, Cumhuriyet tarihimizin en vahim olaylarından biridir.
Yüzlerce masum sivil vatandaşımızın hayatını kaybettiği, binlercesinin yaralandığı bu hain saldırının faili FETÖ’nün örgüt yapılanmasının karanlıkta bırakılmaması, siyasi, ticari, askeri, yargı, emniyet ve diğer tüm ayaklarının açığa çıkarılması tarihsel bir görevdir” denildi. 


ARAŞTIRMA YAPILMASI ENGELLENDİ

 Önergede şu görüşler yer aldı: FETÖ’nün devlete sızıp silahlı darbe yapma gücünü elde etmesinde, siyasi ayağının bu örgüte yaptığı yardımların rolü inkâr edilemez. FETÖ’nün bu kadar büyük bir askeri, siyasi ve ekonomik güce ulaşması örgüt içerisinde aktif çalışan bir siyasi kanada sahip olmadan mümkün olamazdı.
TBMM’de grubu bulunan 4 siyasi partinin ortak önergesiyle 26 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi ile bu terör örgütünün faaliyetlerinin araştırılması amacıyla bir Araştırması Komisyonu kurulmuştu. Ancak çoğunluğu oluşturan iktidar partisi, komisyonun amacına uygun çalışmasını engellemek için her türlü çabayı göstermişti. Komisyonun sürekli engellenen çalışmasıyla bile FETÖ yapılanmasıyla ilgili gerçeklerin ortaya çıkması siyasi bir paniğe neden olmuş komisyon çalışmaları fiilen 9 Aralık 2016 tarihinde, resmen de 4 Ocak 2017 tarihinde sonlandırılmıştır. Dolayısıyla darbe girişiminin yanı sıra FETÖ’nün siyasi ayağını da ortaya çıkarabilecek bir araştırma yapılması engellenmiştir.”

Takvim Özkoç’u böyle suçladı

 Takvim Gazetesi, ‘FETÖ’nün Siyasi Ayağı Araştırılsın’ diye TBMM başkanlığına sunulan önergeyi veren CHP Grup Başkanvekillerinden Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’u hedef aldı. ‘Siyasi Ayk Sizsiniz’ başlığıyla verilen haberde yayımlanan fotoğrafın, yıllar önce Engin Özkoç’un FETÖ’cülerle ilişkisini kanıtladığı öne sürüldü. Söz konusu fotoğrafı CHP’li Barış Yarkadaş’ın 2013 yılında paylaştığı ifade edilen haberde, Yarkadaş’ın o paylaşımdaki ‘"Fethullah Gülen'in davetlisi olarak ABD'ye giden beş vekilden dördünün ulusalcı olması dikkat çekici: Tezcan, Günaydın, Özkoç ve Demirçalı." ifadelerine re yer verildi.

Editör: TE Bilişim