Özkoç, konuyu Meclis’te düzenlediği basın toplantısında ve Genel Kurul’da gerçekleştirdiği konuşmada gündeme getirdi.

Yerel basına darbe vuracak teklifin geri çekilmesi gerektiğini vurgulayan Özkoç, CHP’nin bunun için mücadele vereceğini belirtti.

Özkoç, özetle şunları söyledi:

“Kanun teklifinin 15. Maddesi, yerel gazetelere verilen resmi ilanların, tebligatların, internet sitesine taşınmasını yani ilan gelirinin kesilmesini öngörüyor.

Hepimiz biliyoruz ki; çok zor koşullar altındaki yerel basını, ilanlar ayakta tutuyor. Bu geliri ortadan kaldırmak; kapıya kilit vurmaktır.

“TEKLİFİN ÇEKİLMESİ İÇİN DİRENİYORUZ, MÜCADELE VERİYORUZ”

Türkiye’de 2000’e yakın yerel gazete var. Tüm basın içinde yerel basının payı yüzde 91. Çok önemli bir yeri tutuyorlar. Türkiye'deki sorunları yerel bazda, ilk başta ve en acil şekilde halkımıza ulaştırıyorlar. Çok güçlük altında çalışıyorlar. Böyle bir ortamda, Basın İlan Kurumu’nun yerel basına dağıttığı 72 milyon liralık ilan tutarı’nı ortadan kaldırmak, yerel gazetelerin kapanması demektir, iflası demektir.

Türkiye'de güçler ayrılığının en büyük destekçisi ve tamamlayıcısı olan basın güçlü kalmalı, önü kesilmemelidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak teklifin geri çekilmesini istiyoruz, bütün siyasi partilerin de destek vermesini bekliyoruz.

Gazeteci kökenli milletvekillerimizle toplantı yaptık, AKP Grup Başkanvekiline, " kırmızı çizgimizdir" dedik. Cumhuriyet Halk Partisi olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya devam ediyoruz. Direniyoruz, mücadele veriyoruz. Yıllarca yerel gazetede mücadele veren insanlarımızın, emekçilerimizin ve gazete sahiplerinin de seslerini kendilerinin de duyurması, onlar için verdiğimiz mücadeleye destek olması gerekiyor.”

Editör: TE Bilişim