Emekli amirallerin Montrö Sözleşmesi ve 'sarıklı amiral'e ilişkin yayınladığı bildiriyle ilgili CHP'den ilk yorum Grup Başkanvekili Engin Özkoç yaptı. Özkoç, iktidarın sert tepki gösterdiği amiraller için sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, imzacıların 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı çıktığını hatırlattı.

Tekkedeki sarıklı amiralin fotoğrafını paylaşan CHP Grup Başkanvekili Özkoç, "Siz önce kendi yarattığınız vesayetçilerle savaşın. O eleştirdiğiniz amiraller 15 Temmuz’un önünde de sonunda da dimdik durdular..." mesajını paylaştı. Özkoç daha sonra da "Deniz Kuvvetlerini ağzına kadar FETÖ'cü dolduranlar, 15 Temmuz'un ertesinde Atatürk ilke ve devrimleriyle yetişmiş subaylar olmasa bugün koltuklarında oturamıyor olacaklardı. Şimdi çıkmışlar 5. kol faaliyeti filan. Hadi oradan... Vatansever eleştirileri tebrik ediyorum" diyerek amirallere destek verdi.

Özkoç bir süre sonra da büyük harflerle, "TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE'NİN TAPU SENEDİ LOZAN'I, MONTRÖ'YÜ SAVUNMAK SUÇ OLMUŞ... BU GÜNÜ UNUTMA MİLLETİM" ifadesini paylaşarak bildiriye açılan soruşturmaya tepki gösterdi.

Editör: TE Bilişim