Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çanakkale Gelibolu Yarımadası’nda düzenlediği Adalet Kurultayı’na katılan Özkoç, 26-29 Ağustos günleri arasında gerçekleştirilen kurultayda, 8 ana başlık altında paneller ve çalıştaylar düzenlendiğini belirterek şu bilgileri verdi;

“Adalet Yürüyüşü, bir ilk adımdı. Adalet talep edenleri buluşturan, sesimizi ortaklaştıran bir başlangıçtı. Şimdi Adalet Kurultayı’nda, toplumun her kesiminden adalet talep eden, adaletsizlikleri dert edinen insanlar yine bir araya geldik. Bu sefer “mahkemede”, “yaşamda”, “seçimde”, “inançta”, “geçimde”, “eğitimde”, “devlette” ve “medyada”, 8 ana başlıkta, ne tür adaletsizliklere maruz kalıyoruz, ne bekliyoruz, ne istiyoruz, ne düşünüyoruz, bunları teker teker masaya yatırıyoruz. Ortak bir çatı, ortak bir dil yaratıyoruz. Adalet mücadelemizin yol haritasını, el birliğiyle oluşturuyoruz”

TALEP EDENLER

“Toplumun her kesiminden, her siyasi görüşten arkadaşımız var aramızda. Bu, aynı Adalet Yürüyüşü’nde olduğu gibi CHP’nin değil, adalet talep eden herkesin buluşmasıdır. Kamp alanımızda bir tek parti bayrağı, flaması bulamazsınız. Çünkü burada amacımız CHP’yi büyütmek değil, adaleti, barışı, kardeşliği tesis etmek, bu güzel ülkede hep birlikte huzur içinde yaşayabilmek. Binlerce insan bir aradayız. Tüm konuştuklarımız, yazdıklarımız, çizdiklerimiz, kayıt altına alınıyor. Çıkaracağımız yayınları, burada olamayan, aklıyla yüreğiyle yanımızda yer alan insanlarımızla, yol arkadaşlarımızla paylaşacağız”

SAKARYALILAR

Adalet Kurultayı’nda Sakarya’dan da çok sayıda katılımcı olduğuna işaret eden Özkoç, her katılımcının adının yazılı olduğu bir tuğlayla katkı vereceği Adalet Anıtı’na atıf yaparak, “Sakarya’nın da mücadelemizi simgeleyen Adalet Anıtı’nda tuğlası olacak. El birliğiyle, taş taş üstüne koyarak adalet sistemimizi yeniden yaratacağız, el birliğiyle kazanacağız. Kurultay’da yer alan Sakaryalı hemşerimle birlikte panellere, çalıştaylara katılıyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyorum; hiç kimsenin kuşkusu olmasın ülkemize adalet gelinceye, her birimizin yüzü gülünceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Adaleti birlikte kazanacağız”

Editör: TE Bilişim