İnfaz düzenlemesinin TBMM’den geçmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da onayıyla binlerce tutuklu ve hükümlü cezaevlerinden tahliye edildi. Düzenlemedeki maddeler üzerinden siyasette başlayan polemikler de bitecek gibi durmuyor. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, çocuk tecavüzcülerine af getirildiğini iddia etmişti. Bunun üzerine AKP Sakarya İl Başkanı Yunus Tever ve MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, açıklamalar yaparak infaz düzenlemesinde böyle bir maddenin olmadığını açıkladılar. Cumhur ittifakının il başkanları, CHP’li Keleş’e yüklendi. 

CHP İl Başkanı Ecevit Keleş de bu sabah yeni bir açıklama yaparak AKP ve MHP’ye yüklendi. 

Bunun üzerine MHP İl Başkanı Akar bir açıklama daha yaparak Ecevit Keleş’e cevap verdi. 
Akar’ın açıklamalarının tamamı şu şekilde: 

CHP İl Başkanının Ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı hakkında kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanuna karşı yapmış olduğu haksız, bilgisiz, hukuki dayanaktan yoksun ve hadsiz açıklamaları ve tarafımıza yöneltmiş olduğu çocuk tecavüzcülerine af getirme iddiasına karşılık, bulunduğu makamın saygınlığına hürmeten, mümkün olduğunca seviyeli, sabırlı ve siyasi nezaket ve edep kuralları içinde kalarak bir cevap vermek, aynı zamanda kamuoyunda oluşabilecek yanlış düşüncelerin de önüne geçmek ve haksız manipülasyonları engellemek için dün hem sosyal medya hesaplarım üzerinden hem de ilimizdeki basın yayın kuruluşları vasıtasıyla bir açıklamada bulunmuştum.
Yaptığım açıklamada infaz kanununda yapılan değişiklikle, kanunun yürürlüğe girmesinden sonra işlenen suça konu eylemlerden hangilerinin infazında lehe bir değişikliğin olmadığını, keza infaz kanununa eklenen geçici madde ile hükümlüler lehine oluşan durumdan hangi suç tiplerinin olumlu yönde etkilenmeyeceğini, her bir suç tipini madde numarası belirtmek suretiyle açıklamıştım.
Ayrıca CHP il başkanının haksız, hadsiz ve mesnetsiz ithamlarına karşılık ona bir hukukçudan destek almasını tavsiye etmiş, kendisini siyasi söylemlerinde ahlak, edep ve siyasi etikten ayrılmamaya davet etmiştim.
Bugün Sakarya basınınca yayımlanan ve CHP İl Başkanının cevaplarını içeren haberi görünce maalesef mevkidaşımızın dostane tavsiyelerimizi dikkate almak bir yana neyi nasıl izah ettiğini bilmeksizin, hukuki gerçeklerden uzak bir şekilde, kullandığımız doğru terminolojiyi de hiçe sayarak vatandaşlarımızı yanlış yönlendirme, yalan istikametinde maniple etme ve ne yazık ki bundan siyasi rant devşirme niyetinde olduğunu üzülerek müşahede etmiş oldum.
Söz konusu infaz kanunundaki değişikliğin hangi suç tiplerini etkilediğini, özellikle toplumsal hassasiyet gösterdiğimiz terör, uyuşturucu ticareti ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar başta olmak üzere hangi suç tiplerinde lehe bir durum oluşturmadığını dünkü paylaşımımda açıkça belirtmiştim. Bu hususta çekinceleri olan vatandaşlarımızın bu paylaşımımı incelemesini önemle rica ediyorum.

ANLAYABİLECEĞİ SEVİYE
CHP İl Başkanı için de bugün yöneltmiş olduğu soru ve iddialara cevaben, kendisinin anlayabileceği basitlikte, cafcaflı olarak ifade ettiği hukuki terimleri kullanmaksızın ve anlayabileceği seviyeye inmek suretiyle şunları söyleyebilirim;
- Türk Ceza Kanununun cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar bölümünde sayılan tüm maddelerdeki tüm suç tiplerinde, suçun failini olumlu yönde etkileyecek herhangi bir indirim, af ve benzeri bir değişiklik olmamıştır. Dolayısıyla CHP İl Başkanının ısrarla zikrettiği çocuklara cinsel istismarda bulunan hükümlülerin yapılan son değişiklik sayesinde cezaevlerinden çıkması hali söz konusu değildir.
Cevap vereceğimiz bir diğer husus ise CHP’nin infaz kanun teklifine karşı gösterdiği gerek komisyon aşamasındaki gerekse genel kurul ve sonrasındaki tavırları haklındadır.
Komisyon çalışmalarında PKK terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP’nin temsilcisinin Terörle Mücadele Kanunu kapsamında işlenen suçların da kapsama alınması yönünde talepte bulunduğunu, CHP temsilcisinin ise her zaman olduğu gibi HDP çizgisinden sapma göstermeksizin, silahlı eyleme katılmamış terör örgütü üyelerinin, terör propagandası suçunu işleyenlerin, terör örgütüne yardım yataklık yapanların ve TCK 314/3 (Devlete Karşı Silahlı İsyan) maddesi gereğince hüküm giyenlerin de paketten yararlanması yönünde talep bulunduğunu ifade etmiştik.

CHP İl Başkanı cevabında tek söylediklerinin kanun teklifinin toptan geri çekilmesi olduğunu  beyan ederek, komisyon görüşmeleri sırasında tutulan tutanakların içerdiği kendi üyesinin beyanıyla Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili olan Engin Özkoç’un infaz kanunu hakkında meclis bahçesinde düzenlediği basın toplantısında sarfettiği “CHP Anayasa Mahkemesine başvuracaktır. Başvurmamızın temel nedeni infaz yasasının bizim öngördüğümüz adalet koşullarını, eşitlik koşullarını, toplumsal açıdan kavrayıcı koşulları içermemiş olmasıdır.” beyanının aksine sanki kanun teklifine tamamen karşıymışlar gibi bir tavır içerisindedir. 
Anlaşılacağı üzere CHP’nin karşıtlığı komisyon tutanaklarında ifadesini bulan taleplerin kabul edilmemesi üzerine başlamış olup bu hususu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Zira CHP İl Başkanının anlayamayacağı birçok konuyu vatandaşlarımız anlayabilecek ferasete sahip olmaları bizim yegane tesellimizdir.

Milliyetçi Hareket Partisi 
Sakarya İl Başkanı
Ahmet Ziya AKAR

Editör: TE Bilişim