MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, ‘Bana bir şey olmaz’ mantığıyla veya kişisel tedbirlerin yeterli olacağı inancıyla resmî kurumlardan gelen yönlendirmeleri göz ardı etmenin, topyekûn mücadelede zaafa ve hayati hataya neden olacağını ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kamuoyuna paylaştığı son rakamlara dikkati çeken Akar, “Koronovirüs salgınında, dün gece itibariyle hasta sayımızın 359, vefat eden hasta sayımızın ise 4 olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Salgının yayılma hızının bu hastalıkla mücadele eden diğer ülkelerdeki gibi yüksek ve göz ardı edilemeyecek kadar ciddi olduğu gerçeğini ortaya koyuyor” dedi

Akar, toplumsal bilincin oluşması ve salgınla mücadelenin etkin bir şekilde devam etmesinin önemine vurgu yaparak şöyle devam etti:

Topyekûn halde tüm devlet kurumlarının ve özelde Sağlık Bakanlığının her kademesindeki personelimizin, eldeki imkanları doğru kullanmak suretiyle ve insanüstü gayretleriyle gösterdiği mücadele, hastalığın dünyada ortaya çıktığı ilk günlerden bu yana katettiği seyir de nazara alındığında ne denli kıymetli ve başarılı olduğu gerçeği ile kamu sağlığının temini ve korunması adına sahip olunan iradenin etkin icra kabiliyetine ne denli sahip olduğunun gösterilmesi açısından önemlidir.

SAĞLIKÇILARIMIZA MİNNETTARIZ

Sayın Sağlık Bakanımızın farkındalık oluşturmak ve sağlık çalışanlarımızın motivasyonunu arttırmak, geçirdiğimiz bu zor süreçte değeri madden ölçülemeyecek kıymette sarfettikleri emeklerine minnettarlığımızı göstermek adına bizleri alkışlamaya davet etmesi, mücadelenin psikolojik ayağının da önemsendiğini ve bizzat icra edildiğini göstermektedir. Bu aşamada karşılığı hiçbir şekilde madden ölçülemeyecek olan emeklerini bizler için sarfeden her kademedeki sağlık çalışanlarımıza en kalbi duygularla teşekkürlerimi sunuyor, yaptıkları hizmetlerde Rabbimden kolaylıklar niyaz ediyorum.

DUYARLI VE TEDBİRLİ OLMALIYIZ

Koronovirüs salgınından kurtulmak ve korunmak adına yapılan hizmetlerin boşa çıkmaması, sarf edilen emeklerin zayii olmaması ve en önemlisi vaka sayısı ile ölümlü sonuçların artmaması adına vatandaşlarımızı duyarlı olmaya, gerekli tedbirleri alarak resmi kurumlardan yapılan yönlendirmeleri tatbik etmeye davet ediyor, bu hususta gerekli iradeyi ortaya koyarak bu süreci yöneten sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Sağlık Bakanımız başta olmak üzere tüm idarecilerimize de teşekkürlerimi sunuyor Rabbimden hayırlı hizmetlerinin devamını niyaz ediyorum.

ZORLUKLARI BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Mübarek cuma gününü cemaatimizle birlikte geçiremeyecek oluşumuz, muhakkak ki ibadetimizden bizi alı koymayacaktır. Bu zor süreçte hanelerimizde yapacağımız ibadetlerimizle yükümlülüklerimizi yerine getirerek başımızdaki musibetlerden kurtulmayı dileyen dualarımızla Yaradan’a sığınacak ve hep birlikte tüm zorlukları aşacağız. Rabbim milletimizi, İslam alemini ve tüm insanlığı Peygamber efendimizin şefaatine hasseten muhafaza eylesin.

Editör: TE Bilişim