Ankara’da Partisinin grup toplantısının ardından Sakarya’ya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener önce çiftçinin daha sonra da esnafın dertlerini dinlemek için bir dizi ziyarette bulundu. Sakarya’ya adım atar atmaz İYİ Parti Sakarya Temsilciliği tarafından davul zurnalarla karşılanan Meral Akşener daha sonra Selahiye Köyünde bir besiciyle görüştü. Hayvancılığın durumu ve zorlukları hakkında bilgiler alan Akşener, tulumunu giyip ahıra da girdi.

Yem fiyatları çok zorluyor

Hayvancılıkta en büyük maliyetin yem fiyatları olduğunu belirten Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem; “ Artan yem fiyatları çiftçimizin belini büküyor. 80 TL olan yemin çuvalı 150 TL oldu. Bu maliyetlerle başa çıkmamız imkansız hale geliyor. Devletimizden ve sizden gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz” diyerek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e hazırladıkları dosyayı sundu. Her zaman çiftçinin ve üreticinin yanında olduklarını belirten Akşener; “ Bizler burada çiftçimize sahip çıkmazsak aç kalırız. Bizler çiftçiye iyi geleceğiz. Çiftçi üretici rahat ettirilmeli ki onlar da bizlere ürün tedarikinde bulunabilsin. Gerekli çalışmaların yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Sakaryaspor forması hediye edildi

Selahiye köyünde çiftçiler ile buluşmasının ardından Uzun Çarşıda vatandaş ve esnafın sorunlarını dinleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hem vatandaşların hem de esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştı. İYİ Parti Sakarya Gençlik Kolları tarafından kendisine Sakaryaspor atkısı ve çerçeveletilirmiş ismine özel bir Sakaryaspor forması hediye edilen Meral Akşener’in hediyeleri görünce oluşan mutluluğu gözlerden kaçmadı.

Sakarya esnafının ilgisiyle karşılaşan Meral Akşener halkın sorunlarını da dinleyerek Uzun Çarşı esnafının dükkanlarını ziyaret etti. Vatandaşların sevgi gösterileri ve dertlerini anlatmak istemesi üzerine yolda zorlukla yürüyen ve sık sık durmak zorunda kalan Meral Akşener, özellikle kadınların sorunlarıyla yakından ilgilendi.

“ Esnafımızın yanındayız”

Sakarya esnafının sorunlarını ve taleplerini dinlemek ve bu sorunlara yönelik çalışmalar yapmak isteğini belirten Akşener girdiği bir gümüş işlemeci dükkanında esnafa siftah yapıp yapmadığını sordu. Bugün sadece 3 adet tesbih satışı yaptığını belirten esnaftan alışveriş yapan Meral Akşener bir genç kıza hediye edeceğim deyip saat satın aldı. Dükkanın kendisine ait olup olmadığını sorduğunda kira yanıtı alan Akşener ‘ Bu kadar satışla kiranı bile çıkaramazsın’ dedi.

Daha önce esnafın stopaj sorununu grup toplantılarında dile getirdiğini belirten Akşener “ Biz esnafımızın yanındayız. Daha önce bize en çok gelen şikayet dükkanların stopajlarıyla alakalıydı. Bu durumu mecliste yaptığımız haftalık grup toplantılarında dile getirdik. Şuan stopaj oranı %10 seviyelerine çekildi. Daha da düşmesi hatta kaldırılması yönünde çalışmalarımız mevcut. Biz size destek olacağız” diyerek esnafın yaralarına merhem olacaklarını belirtti.

Gençler işsiz

Bir perde dükkanın da bir anne kız işletmecinin dertlerini dinleyen Akşener’in aldığı cevaplar karşısında morali bozuldu. Dükkan sahibinin kızı üniversiteyi bitirdiğini ancak iş bulamadığını söyledi. Meral Akşener bu durumdan muzdarip birçok genç olduğunu ancak devletin buna karşı bir iş imkanı sağlama çalışması içinde olmadığını belirtti.

Bu bir seçim çalışması değil

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Sakarya’da bulundukları bu ziyaretlerin asla bir seçim çalışması olmadığının altını çizdi. Kendilerinin her daim esnafın derdini dinlediklerini ve bunlara yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirten Akşener; “ Bizler hem yerelde hem de ulusal çapta esnaf ve üreticilerin dertlerini dinliyoruz. Bunları projelendirip hayata geçirmeye çalışıyoruz. Vatandaş bizlere denetleyip çalışma yetkisi verdi. Eğer bizlere gereken yetki verilseydi bizler gereken adımları atardık. Bize verilen yetki doğrultusunda gerekli tüm adımları atığımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

29 Kişiden 3 kişi kaldık

Gelinlik satısı yapan bir dükkana ziyarette bulunan Meral Akşener dükkan sahibi ve çalışanlarına durumlarını sordu. Dükkan sahibi işlerin çok kötü olduğunu söylerken; “ Biz bu dükkanı üç kuşaktır işletiyoruz. Dedem, babam ve en sonunda ben. Üç kuşaktır bu kadar kötü bir dönem yaşamamıştık. Bundan birkaç yıl öncesine kadar 29 çalışanı olan bir işletmeydik. Şu an sadece üç kişi kaldık. Bu yadigarın batmaması için evimi satmak zorunda kaldım, şuanda kirada oturuyorum” ifadelerini kullandı. Akşener , “ Bakın arkadaşlar bu vatandaş burada yirmi dokuz kişiden üç kişiye düşmüş. Yani yirmi altı kişi işsiz kalmış. Eğer bu dükkan burada batarsa bu ürünlerin yapılış aşamasında çalışan daha nice insanlar da işsiz kalacak. Bu durumun önüne geçmek ve dur demek için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

‘KYK borçları gençlere büyük yük’

Gençlerin bir yandan işsizlikle boğuşurken bir diğer yandan da KYK borçlarını ödemek için çabalamasının haksızlık olduğunu belirten Meral Akşener; “ Ben parasız yatılı yurtlarda yetişmiş hayatının büyük bir kısmını oralarda geçirmiş biriyim. Bizim dönemimizde buralardan alınan paraların geri ödemesi kısmında yardımcı olunurdu. Şimdi işsiz gence bunu öde deniyor. Nasıl ödesin?” dedi.

Editör: TE Bilişim