Aralık ayında ilçe yönetiminde 2’inci yıla yaklaştığını ve 2 sene de 2 seçim yaşadıkları için yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirten Kurtuluş, “Sizlerde düşüncelerinizi, önerilerinizi, fikirlerinizi, söyleyeceksiniz. Muhakkak ki eksiklerimizi tartacağız buna inanın istiyorum. Eleştiri çok önemli bizler için, nerede eksik yaptık, daha başarılı olmak için neler yapabiliriz, bu anlamda da sizden duyacaklarımızı bünyemize alarak, daha da güçlendirerek kendimizi partimizi, yolumuza daha güçlü olarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 “Bir sonraki seçimlerde hem iktidar hem de yerel seçimleri kazacağız”

Önemli olanın iyi yarışmak olduğunu ifade eden Kurtuluş, “Tabi ki kazanmak bunu taçlandırmak ama iyi yarışmak ve iyi mücadele etmektir. Bunu o dönemde de başardığımıza inanıyorum. Tabi ki sonuç çıkartamadık. Yaklaşık 19 yıldır, 2004’e en son meclis üyelerimizi o seçimde kaybetmiştik Adapazarı’nda 2004’ten bu yana girdiğimiz yerel seçimde genelde 1 milletvekili olmasına rağmen Adapazarı’nda Sakaryalı hiçbir belediyemiz yok, 16 ilçemizde. Adapazarı’nda Meclis Üyemizde olmaması bizim kolumuzu kanadımızı bir nebze daha kırık duruma getiriyordu. 31 Mart 2019 seçimlerinde artık belediye meçlilerinde CHP üyeleri var bir sonraki seçimlerde hem iktidar hem de yerel seçimleri kazacağız” dedi.

Kurtuluş, 31 Mart seçimlerinde sahaya inip enerjiyi tam anlamıyla yansıtamadıklarını ve CHP adayını tam tanıtamadıklarını söyledi. Kurtuluş, “31 Mart seçimlerinde İsmail Kılıç CHP’den Adapazarı belediye başkan adayı olmak istediğini söyledi. Kademimizle bir araya geldik. Başka da bir aday başvuru olmadığı için kendisini Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı Belediye Başkanı olarak örgütümüz de kararını aldık. İl başkanlığına gönderdik, onların da onayıyla parti meclisine gitti. Daha sonra Büyükşehir de adayımızı açıkladıktan sonraki süreçte sizlerin de bildiği gibi İYİ Parti’yle ittifak dendi Sakarya da. Ondan sonra ki süreç aslında bizim için kayıp olan süreç çünkü belirsiz bir süreçti. Yaklaşık ocak ayına kadar bir süreç beklemek zorunda kaldık. Sahaya bir türlü inerek enerjimizi tam anlamıyla yansıtıp, adayımızı tam tanıtamadık maalesef” dedi. Algı operasyonuyla yarışmanın zor olduğunu belirterek, “2014 seçimlerinde Sayın il Başkanımızda Pamukova’dan Başkan adayıydı, geç kalınmış bir seçimdeki adaylıktı. Gerçekten algıyla yarışmanın ne kadar zor olduğunu bende yaşadım bizzat aday olarak. Ocak ayı sonların da parti meclisinden karar çıktı, çıkan kararda Adapazarı’nda 16 ilçeden sadece Adapazarı’nda anlaşılamadığını ittifak olmadığını ve ittifaksız 2 partinin yarışacağını ifade ettiler. Çıkan karar Ankara’dan çıktı. Yüksek kuruldan çıkan karara bizim itiraz etme gibi bir hakkımız yok” diye belirtti.

“Süreç bizim için bitmedi”

CHP İlçe Başkanı Fatma Kurtuluş konuşmasında şunları söyledi;

“Seçimden sonra biraz dinlenelim derken, ayağımızın tozuyla tekrar sahaya çıktık. Muhtarlarımızı birebir ziyaret ettik. Sayın meclis üyemizin hazırladığı şeyleri onlara ulaştırdık. Sorunlarının tespiti ve raporları en azından orada ki gruplara AKP dahil tüm gruplara sunarak takibini yapmak konusunda bir projesi vardı gönülden destek verdim. Ramazan ayına girene kadar, birebir beraber ziyaretlerde bulunduk. Bundan sonrada takibini yapacağımızı belirtmek isterim. Yolumuz uzun yapacak çok işimiz var.

Biz kökleri Cumhuriyete dayanan bir partiyiz

“Başka partilere olan yönelme, bizim tahmini bundan evet Cumhuriyet Halk partisi artık var, Cumhuriyet Halk partisi de artık yerel seçimlerde değil yerel yönetimlere de aday olabilir diyerek bu parti de aday olma noktasında güzel şeyler taşıyacağımızı ümit ediyorum. Olması gereken budur. Biz kökleri Cumhuriyete dayanan bir partiyiz ”

CHP ilçe Parti Meclisi Öneri ve Eleştiriler Işığında yeni yol haritası belirlemek için bir araya geldi. CHP İl Başkanı Erdoğan Isır Adapazarı İlçe Başkanı Fatma kurtuluş, İl kadın kolları başkanı Azize Çeroğlu. CHP Adapazarı belediye meclis üyesi haluk Akbay Serdivan belediye meclis üyesi Sabahattin Bayhan. Eski ilçe başkan adayı dursun yedekçi eski ilçe başkanı İlker Yılmaz ve parti üyeleri katıldı.

Nurettin Eryılmaz

Editör: TE Bilişim