Küçük, yaptığı açıklamada, iktidarın halkın sağlığını yok sayan, vurdumduymaz, sorumsuz ve çifte standartlı yaklaşımının artık gün yüzüne çıktığını bildirdi. İstanbulda salgın ile ilgili alınan bazı kısıtlayıcı tedbirlerin uygulanmasının, AKPnin bir lansman programı dolayısıyla geçtiğimiz hafta Cumartesiden bu güne (Pazartesi) ertelendiğini hatırlatan Küçük, “İstanbulda açık alanda etkinlik yasağı kararı açıklandıktan 4 saat sonra değiştirilmişti. Galiba yasağı açıklarken AKPnin Haliç Kongre Merkezinde dün gerçekleştirdiği 100 bin üye etkinliği unutulmuştu. Akıllarına gelince de yasağı bu güne ertelediler. Bu nasıl bir sorumsuzluk, bu nasıl bir aymazlıktır. Cumhurbaşkanı her konuşmasında halkı tedbirlere uymaya çağıracak ama partisi bu çağrılardan ve tedbirlerden azade olacak. İşte bunların devlet yönetim anlayışı budur. Kurallar herkesi bağlar ama onları bağlamaz. Milletle adeta alay ediyorlar.” diye tepki gösterdi.

LLET MİLLET DİYORLAR MİLLETİN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATIYORLAR

Küçük, her defasında milleti ağzından düşürmeyen iktidarın, parti çıkarı için milletin sağlığını tehlikeye attığını vurguladı. Maalesef ciddi bir yönetim zafiyeti ile karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Küçük, iktidarın koronavirüsle mücadelede konusundaki lakaytlığının, ciddiyetsizliğinin gün yüzüne çıktığını vurguladı. Küçük, Uzunca bir süredir, her akşam düzmece bazı rakamlar açıklamaktan başka koronavirüsle ilgili hiçbir gündemleri yok. İllere yönelik, sektörlere yönelik, hiçbir ayrıt edici politikaları yok. Hiçbir önlem almadıkları gibi milletimizin kendi önlemini almasını sağlayacak gerçek rakamları vermekten de kaçıyorlar. diye konuştu.

AÇIKLANAN RAKAMLARA MİLLET İNANMIYOR

Koronavirüs ile ilgili açıklanan rakamlara milletin inanmadığının altını çizen Küçük, Sağlık Bakanlığı’nı bir an önce gerçek rakamları paylaşmaya, vaka ve ölüm sayıları üzerinde sır perdesini aralamaya davet etti. Hükümeti de il, bölge ve yaş eksenli ayrıntılı bir strateji geliştirmeye çağıran Küçük, açıklamasını şöyle sündürdü: Rakamlar dışında uygulamada da ciddi sorunlar var. Salgın yönetiminde, hasta takibi ve temaslı kişilerin izolasyonu açısından, eleştirdiğimiz ciddi zaaflar söz konusu. Hastanelerde yer kalmadığı için hastalar evlerine gönderiliyor. Artık izolasyon diye bir uygulama kalmadı. Hastalar hangi hastaneye gitmeleri gerektiğini bilmiyor.

HANİ PANDEMİ HASTANELELERİ ETKİLEŞİM SORUNUNU ÇÖZECEKTİ

Pandemi hastanesi diye açılan hastanelerin verimli çalışmadığını, sağlık sisteminin çöküş sinyalleri verdiğine işaret eden Küçük, büyük özveri ile çalışan Sağlık çalışanlarının da psikolojik olarak tükenme noktasına geldiğini belirtti. Küçük, Türkiyenin önemli sağlık kuruluşlarından birinin yönetimden yazılan ve partisi tarafından da kamuoyu ile paylaşılan bir yazıda Anestezi ve Reanimasyon Ana bilim dalında yatmakta olan Covid-19 tanılı bir hastadan kaynaklı kontaminasyon nedeniyle rutini etkileyecek derecede anestezi çalışanı izolasyona alınmıştır. Bu nedenle hastanemizde efektif ameliyatlar ikinci bir talimata kadar durdurulmuştur.deniliyor. Yani yaşanan covid vakası nedeniyle diğer hastaların acil ameliyatları yapılamamaktadır. Hastanelerin tamamında durum neredeyse böyledir. Hani pandemi hastaneleri kurularak bu etkileşim sorunu çözülmüştü? Artık sorun bir salgın sorunu olmaktan çıkmış ve bir sistem sorunu haline gelmiştir. Sayın Bakan tüm bunlara karşın sessiz kalmayı tercih ediyor. Aslında konunun uzmanı olarak ne söyleyeceğini muhtemelen biliyor ama söyleyemiyor.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim