İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle ifade vermek üzere emniyete çağırıldığını duyurmuştu.

Parti üyeleri ile birlikte emniyete gittiklerini belirten Kılıçaslan, bilgi aldıklarını söyledi ve olayı anlattı.

Kılıçaslan, "Değerli hemşerilerimiz kıymetli basın mensupları dün akşam saatlerinde Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesinden aranarak Cumhurbaşkanına hakaret ettiğim gerekçesiyle ifade vermek üzere emniyet müdürlüğüne davet edildim. Olayı öğrenen parti yöneticilerimiz ile birlikte emniyet müdürlüğüne giderek konu hakkında bilgi aldık. Tarafıma isnad edilen suçun 2019 yılı Mart ayında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendi’ye yönelik Sayın Cumhurbaşkanı (Ak Parti G

enel Başkanı) tarafından dile getirilen “hapis cezası” iması sonrası yapmış olduğumuz açıklamaya ilişkin olduğunu öğrendik.Gerek şahsım gerekse parti hukukçularımız tarafından incelenen basın açıklamasında, herhangi bir suç unsuru olmadığı kanısına vardık. Adil ve tarafsız gözle bakan herkes de bunun bir durum tespiti olduğunu kabul etmektedir. Suça konu bu açıklamamız siyasi makam ve görevimiz gereği iktidara muhalefet etme özgürlüğümüz ve eleştirel siyasi açıklama yapma hakkımız sınırları içerisindedir ve hakaret kastı taşımamaktadır. Bu minvalde tüm hemşerilerimize şunu söylemek isterim ki, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’den aldığımız güçle, ilk günkü cesaretimizle doğruları söylemeye devam edeceğiz ve doğru bildiğimiz yoldan asla geri dönmeyeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilişim