Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, il yöneticileri ile birlikte sendikaları ziyaret etti.

Örgütlü mücadelenin önemine değinen Başkan Keleş, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada; "Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası Başkanı Sayın Cemal Yaman, Türk Metal Sendikası Başkanı Sayın Olcay Meriç ve Türk Harb-İş Sendikası Başkanı Sayın İsa Kaya ile görüştük. Sakarya’da TÜVESAŞ Genel Müdürlüğü’nün kapatılarak TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü olarak devam etmesini, Ada Treni’nin Gara tekrar geri gelmesi için neler yapılması gerektiğini, Sakarya’nın raylı taşımacılığa ihtiyacı olduğunu, Tank Palet’i, esnek çalışma saatlerinin işçiler üzerindeki olumsuzluğunu, kıdem tazminatını, taşeron işçileri konuştuk. Kendilerine örgütümüz adına çok teşekkür ediyoruz" dedi.

KIDEM TAZMİNATI, KAZANILMIŞ BİR HAKTIR

İktidarın gözünün uzun zamandır çalışanın kıdem tazminatında olduğunu dile getiren Başkan Keleş, "Mevcut iktidar Cumhuriyetin kazanımlarını tek tek sattı. Satamadıklarını özelleştirerek, emekçiyi taşerona mahkum etti. Son olarak 25 yaş altı 50 yaş üstünün kıdem tazminatını ortadan kaldıracak düzenlemeyi meclise sundu. Kıdem tazminatı, emekçi için ödün verilemez ve vazgeçilemez kazanılmış bir haktır. Bu alana ilişkin yasal düzenlemeler, ancak tarafların mutabakatı sağlanarak, kazanılmış haklar korunarak sağlanabilir

İŞVERENİN ZARARINI EMEKÇİYE ÖDETMEYİN

Kısa çalışma ödeneğinin emekçinin aleyhine bir düzenleme olduğuna işaret eden Başkan Keleş, kısa çalışma ödeneği ile işçinin açlık sınırının altında çalıştırıldığını, primlerinin eksik yattığını anımsatarak, "İşverenin uğradığı zararı devlet ödesin. Emekçiye ödetmeyin" dedi.

Editör: TE Bilişim