Ecevit Keleş yaptığı ayazılı açıklamada, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun Belediye Meclisi'nin son toplantısında yaptığı konuşmanın içeriğine ilişkin eleştiride bulundu. Keleş, "Mutlu Işıksu’nun yaptığı açıklamalarını okuyunca aklımıza George B. Shaw’ın “Doğruları biliyorsan, yalanları dinlemek eğlencelidir.” sözü geldi." dedi.

Keleş, açıklamasında şunları kaydetti:

*Ne demiş sevgili Mutlu başkan; imar çalışmalarında “tarım arazilerinin korunması” kırmızı çizgileriymiş. Peki gerçekten öyle mi? Sözleri kenara bırakalım yapılana bakalım;

01.10.2019 tarihli Meclis toplantısı 1. Gündem Maddesi Tekeler Mahallesi sınırlarında 75 dönümlük “mutlak tarım arazisi”nin imara açılması.

Aynı toplantı 2. Gündem Maddesi Tuzla Mahallesi sınırlarında bir holding’ in 65 dönümlük “mutlak tarım arazisi” nin imara açılması.

Bu “mutlak tarım arazisi” parsellerini imara açmak isteyen siz değil misiniz Mutlu Başkan?

Buraları imara açmak amacıyla kamu yararı kararı almak için bakanlığa yazı yazan siz değil misiniz Mutlu Başkan?

Peki tarla olarak satın aldığı bir arsayı ben burada kendime bina yapmak istiyorum imara açın dilekçesi sonrası özel bir holding’e bağlı AGDAŞ’ın o parselini imara açmak için ortalığı ayağa kaldırmayı nasıl açıklayacaksınız?

Agdaş akıllı, tarla vasıflı parseli uyguna alacak, imara açtırıp bina yapacak. İş takibini de Adapazarı Belediyesi ve Başkan Mutlu yapacak.

Bu konuda hazır olduğunu iddia ettiği izahatlarını duymaktan son derece mutlu oluruz.

TOPRAK KORUMA KURULU NE YAPAR?

AKP’yi ve dikiş tutmayan kırmızı çizgilerini zaten genel başkanlarından biliyoruz da peki ya tarım alanlarını korumakla görevli il Toprak Koruma Kurulu'na ne demeli?

Tarım arazilerini korumakla görevli kurul bir beyaz kağıda şablon hazırlamış, her dilekçede mahalle, parsel adını değiştirip belediyelere tarım arazileri talanı için yol gösteriyor. Bakanlıktan kamu yararı kararı çıkarın böylece istediğiniz gibi imara açarsınız diye akıl veriyor.

Aman ben etliye sütlüye karışmayayım mantığıyla hareket edenler bilsinler ki yaptıklarını CHP Sakarya il başkanlığı olarak takip ediyoruz."

Editör: TE Bilişim