Kanat, yaptığı açıklamada, hükümetin açıkladığı yeni ekonomik paketi değerlendirdi. Yaşanan büyük yönetim zafiyeti sebebiyle, ekonominin iflasa doğru sürüklendiği uyarısında bulunan Kanat, hiçbir paketin ekonomiyi kurtarmaya yetmeyeceğini vurguladı. Bunun da sebebinin hükümetin her konuda olduğu gibi bu konuda da şeffaf olmamasından kaynaklandığını dile getiren Kanat, “Çünkü gerçekleri açıklayamıyorlar. Açıklarlarsa beceriksizlikleri ortaya çıkacak. Bu sebeple her şeyi gizlemeye çalışıyorlar. Gerçeklikten uzaklaştıkça da hedeflerini tutturamıyorlar. Şeffaf olsalar, gerçek rakamları açıklasalar ve tedbirleri de buna göre alsalar belki başarılı olacaklar. Gurur ve kibirleri bunun önüne geçiyor. Hiçbir şekilde başarısız görünmek istemiyorlar.” diye konuştu.

OLAN MİLLETE OLUYOR

İktidar ve çevresinin saraylarda, yandaşlarında bir eli yağda bir eli balda hayatlarını sürdürdüklerinin altını çizen Kanat, açıklamasını şöyle sürdürdü: Olan millete oluyor. Milyonlarca asgari ücretli açlık sınırının altında yaşıyor. Ekonomi kötü olmuş, iyi olmuş, iktidarın umurunda değil. Yeter ki onlar iktidar nimetlerini kaybetmesinler. Çok kötü gidişe rağmen sürekli insanları umutlandırarak, yandaş basının da desteği ile iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Hükümetin 2023 hedeflerinin tamamını yalanladı. Damat bakan yeni bir hedef koydu. Hem de iki senaryolu. Birinci senaryoya göre hedef 2007 yani 13 yıl önceki ekonomik göstergelere ulaşmak. Bu iyimser senaryo. İkinci senaryoya göre durum daha da vahim, yeni hedef 15 yıl gerisine doğru gitmek. Görünen o ki sonunda ortamı 2001 krizine getirip, anahtarları atıp kaçacaklar.”

MİLLETTE ARTIK SİZİ UMURSAMAYACAK

Türkiyenin dış borcunun da 430 milyar dolara ulaştığını, Kamu Özel İşbirliği Projesi garanti borcunun da 154 milyar doları bulduğuna işaret eden Kanat, bu göstergelerin ülkenin geleceği açısından hiç de iyi olmadığını belirtti. Merkez Bankası döviz açığının 45 milyar doları bulduğunu ifade eden Kanat, Bu ülkenin ekonomi bakanı doları umursamıyormuş. Aslında en başta onun umursaması lazım. Tabi tuzu kuru olan umursamıyor ancak bakanın yanlış politikaların yüzünden evine aş ekmek götüremeyen ve ayda 300 dolar, yani günde 10 dolara asgari üret ile geçinmeye çalışan dar gelirli mecbur umursuyor. Yani sözde ağzınızdan düşürmediğiniz millet umursuyor. Zaten iktidarın milleti unutalı çok oldu. Millette sizi unutuyor. İlk seçimde de sizi umursamayacak.” şeklinde konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ EKONOMİYİ VURDU

Ekonominin yanında ülkedeki demokrasi krizinin her geçen gün biraz daha derinleştiğini anlatan Kanat, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle de Türkiyede fiilen ve hukuken demokratik bir düzen imkânı kalmadığını söyledi. AKP ve MHP koalisyon hükümetinin iktidarda kaldığı her gün ülkenin daha da geriye gideceğinin altını çizen Kanat, Bunları içimiz kan ağlayarak dile getiriyoruz. Yapmayın, etmeyin, yazıktır, günahtır diyoruz ama uyarılarımızı zerre kadar ciddiye almıyorlar. Ülkemiz birlik ve beraberlik içerisinde, demokrasi, insan hakları ve insan onuruna yakışır bir kişi başı gelir şansını yakalanabilirdi. Bu koalisyon iktidarı ne yaptı? Kendi iktidarları için demokrasimizi, ekonomimizi ve geleceğimizi karartmayı tercih etti. İşte bakın, iki yılda her bir vatandaşımız 2 bin dolardan fazla fakirleşti. İşte bakın, iki yılda zamlar çılgınca yağdı. Son olarak elektriğe, doğalgaza büyük zam geldi. Gidiş hiç de iyi değil. Halkımız giderek fakirleşiyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim