''Evine ekmek götüremiyorlar''

Ziyaret hakkında açıklama yapan Dokumacı: ''Öncelikle bizleri ziyaret eden müzisyen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Ekonomik sıkıntının hat safhada olduğu ülkemizde, pandeminin de ortaya çıkması ile bazı sektörler tamamen durmuştur. Yani salgının başından beri müzisyenlerinde içinde bulunduğu bazı iş kolları evine ekmek götürememektedir. Birçok sanatçı kardeşimiz canına kıyarken, bir çoğu da elde avuçta ne var satarak ayakta kalmaya çalışmaktadır. Hatta yıllarını verdiği sanatını ürettiği ekmek teknesi müzik aletlerini satanlar bile var'' dedi.

''Hibeye ulaşılamıyor''

Dokumacı: ''Yapılan bu ziyarette müzisyenlerimizin anlattıkları gerçekten içler acısı. Özellikle son zamanlarda Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’inde T.B.M.M’de sanatçılarımıza verdiği büyük destek ses getirmiş, hükümet kanadını aylar sonra ufak da olsa bir destek verme kararı almıştır. Müzisyenlerimizin anlattıklarına göre, bu hibe desteğinde vergi yükümlülüğü vb. zorluklar ile gerçek ihtiyaç sahibi müzisyenler bu hibeden yararlanamamaktadır. Yine saat 22:00’da başlayan kısıtlamalar müzisyenlerin faaliyet yapma imkanı ortadan kaldırmaktadır. Bu konuda da sınırlamanın genişletilmesini bekliyorlar'' diye belirtti.

''Belediyelerden destek bekliyorlar''

Dokumacı: ''Müzisyenlerimiz başta Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi olmak üzere, şu zor dönemde müzisyenlere çeşitli kültürel etkinlikler kapsamında, çalışma imkanı sağlayıp, ekonomik destek sağlamalarını beklemektedir. Uzun lafın kısası aslında müzisyenler işlerine kavuşmak ve çalışmak istiyorlar. Bizler şimdilik muhalefet olarak milletin sesini duyurmaya devam ediyoruz. Gerek merkezi gerek taşra yöneticilerini de bu sese kulak vermeye davet ediyoruz'' diyerek sözlerine son verdi.

Editör: TE Bilişim