''Yeni bir dönem'

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan: ''İYİ Parti 4. Kuruluş yıldönümümüze Genel Başkanımız Meral Akşener ile, kucaklaşmak üzere 81 vilayette bulunan il ve ilçe teşkilatlarımız ve üyelerimiz yoğun ve coşkulu bir katılım sağlayarak sevgi gösterisinde bulunmuşlardır. Sakarya Teşkilatı olarak, yaklaşık 2000 kişi ile katılım sağladık. Genel Başkanımız Meral Akşener, vatandaşlarımızın özellikle gençlerimizin coşkusundan çok memnun kalmışlardır. Öncelikle Haliç kongre salonumuzu coşkuyla dolduran ve Genel Başkanımız Meral Akşener'i samimi bir sevgiyle kucaklayan, İlçe Teşkilat Başkanlarımıza, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimize ve üyelerimize teşekkür ederim. 4. yıl dönümümüzle inandığı yolda yürüyen güçlü teşkilatımızla yeni bir dönemi başlatmak için yola çıkıyoruz. Tek derdi 83 milyonun tamamının refahı olan bu yolda Allah Genel Başkanımız Meral Akşener'in ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun” diye belirtti. 

Sahneye torunuyla çıktı

Dışarıda bulunan sahneye torunu Pars ile çıkan Akşener, partililere seslenerek, “4 yıl evvel İYİ Parti’yi 25 Ekim 2017’de bu iradeyle kurduk ve dediler ki ‘çıkmayın yola başaramazsınız’, bu yağmurun altında burada bulunan irade dedi ki başaracağız, başaracağız, başaracağız. İktidara yürümüyor, koşuyoruz. ‘Boş yere uğraşmayın dağılırsınız’ dediler. Biz Türkiye için toplandık. Türkiye’de iyi şeyler olacağına inancımızla toplandık. Ve bir mucizeyi başardık. Torunum Pars’a bile iftira atıldı. Ama biz iyi insanlarız, adaleti bu ülkeye getirecek Ömer’in yolunda yürüyen insanlarız. Türkiye’de İYİ Parti kurulmasaydı siz bu iradeyi göstermeseydiniz Türkiye nasıl bir Türkiye olacaktı? Allah her birinizden razı olsun. Bugün bu yağmurda bu iradeyi gösteren kardeşlerim haramiler gidiyor. İYİ’lerle Türkiye’de her türlü güzellikler mümkün başaracağız başaracağız başaracağız” dedi.   

'Yapamazsınız, 2 güne dağılırsınız''

Akşener, 4 yıl önce zorluklara göğüs gererek Türkiye'yi yönetme arzusuyla İYİ Parti'yi kurduklarını anlatarak: "Yolumuza engeller çıkardılar, aştınız. 'Yapamazsınız, 2 güne dağılırsınız' dediler, sizler inandınız, bana güvendiniz. Zengin, mutlu ve huzurlu bir Türkiye hayalime ortak oldunuz. Bu yolu benimle yürümeye söz verdiniz. Milletimiz bize teveccüh gösterdi. Büyük bir heyecanla görüyoruz ki memleketin dört bir yanında millet bizi çağırıyor" diye ifade etti.

"Hukuk sistemini, uygun şekilde yeniden ele alacağız''

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "Hukuk sistemini, demokrasi ve eşitlik ilkelerine uygun şekilde yeniden ele alacağız. Fikri hür, vicdanı hür, siyasetin üstünde bir adalet sistemiyle, vatandaşlarımızın kendilerini her anlamda güvende hissedecekleri adil bir Türkiye için çalışacağız. Önce 'biz' sonra 'ben' diyeceğiz. Adaleti tesis edince, hak yerine gelince, herkes kendini güvende hissedince her şey düzelmeye başlayacak ve Türkiye iyileşecek. İstanbul Sözleşmesi'ni amasız fakatsız hayata geçireceğiz. İYİ Parti iktidarında kadın, iş gücüne daha fazla katılacak. İş hayatında hak ettiği değeri görecek. Ev kadınları için projeler ortaya koyacağız. Daha hür ve adil Türkiye ancak kadınların çabasıyla mümkündür." diye belirtti.

Milletin yetki vermesi durumunda kararları ortak akılla alacaklarını söyleyen Akşener: "Milletimiz yetkiyi verdiğinde partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nden kurtulacağız" dedi.

''Cumhuriyetin ve hürriyetin, adaletle yükselişi var''

Akşener, partisinin vaatlerini açıklayarak partililere seslendi. Akşener, “Bugün burada; 4 yıllık kutlu yolculuğumuzda, bir dönüm noktasındayız. Çünkü Türkiye, yeni bir çağrıyı bekliyor. Yüreğimde; Hatice’nin, Fatma’nın, Ayşe’nin, Nene Hatun’un, Halide Edip’in heyecanı var. Mavi Gözlü Bozkurt’umuz Mustafa Kemal Atatürk’ün, mücadelesi var. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in, herkesi kucaklayan, turan hayali var. Rahmetli Demirel’in, rahmetli Özal’ın, kalkınmış büyük Türkiye vizyonu var. Cumhuriyetin ve hürriyetin, adaletle yükselişi var” diye konuştu.

Okullarda ücretsiz yemek sözü

İYİ Parti Lideri Akşener, Rüzgar Gülü Projesi ile ilkokul, ortaokul ve lisedeki çocuklara sabah kahvaltısı ve öğle yemeklerini ücretsiz vereceklerini belirtti. Diğer projelerini de anlatan Akşener, şunları ifade etti: "Yerli tohum ile beraber bereketli Anadolu toprağını hakkıyla sürecek. Türkiye, tarım ve hayvancılıkta dünyanın önde gelen ülkelerinden biri haline gelecek. Üretimi destekleyeceğiz. Yabancılara konut satışını sınırlandıracağız. Sığınmacı sorununu çözmeye yönelik hamleleri gelir gelmez, süratle yapacağız. İnsani değerleri göz ardı etmeden, bu konuyu hassasiyetle ele alacağız. Sığınmacılar, vatanlarına kavuşurken biz de ekonomik ve sosyal anlamda rahatlamış bir Türkiye olacağız'' diye belirtti.

Editör: TE Bilişim