Kutlama ziyaretleri nedeniyle henüz başını kaldırmaya vakit bulamayan Ekrem Yüce’nin verdiği ilk talimatlar, önceki yönetim döneminde eleştiri konusu olan ancak yüksek sesle dillendirilemeyen şikayetlerin giderilmesine yönelik oldu.

MAKAM ARAÇLARI

Yüce’nin ilk talimatlarından biri makam araçlarının havuzda toplanması oldu. Tasarruf tedbirleri kapsamında alınan karar gereği Büyükşehir yöneticileri, yapacakları ziyaretler öncesinde havuzdan araç talebinde bulunacak. İşler bittiğinde araçlar yine otoparka çekilecek. 

İFTAR SAVURGANLIĞI

Önceki Ramazanlarda binlerce kişiye verilen büyük iftar programları da tasarruf tedbirlerine takıldı. İhtiyaç sahiplerine yardım yerine şatafata ve gövde gösterisine dönük bu iftar yemekleri iptal edildi.

KİBİRDEN UZAK MÜTEVAZI

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’yi bir önceki dönemden ayıran başka bir özellik ise yanında korumaları olmadan halkın arasına girmesi ve esnaf ziyaretinde bulunması olduğu belirtiliyor. Yüce’nin 11,5 milyon lira harcanılan Kent Meydanı’nın korunması için ilk etkinlikte aldığı önlem de konuşulan icraatları arasında yer al

Yüce’nin Yol Haritası?..

Özgür ARIK

Özgür ARIK

Editör: TE Bilişim