Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’un, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için coşku içinde kutlama yaptırmadığını savunarak istifa etmesini istedi. Sert açıklamalarda bulunan Isır, şu ifadeleri kullandı:

“19 Mayıs, 100 yılda Türkiye’nin her tarafında coşkuyla ve çok büyük güzellikle kutlanmıştır. Bazı ilerde Adalet ve Kalkınma Partisi belediyeleri de olsa o kadar güzel kutlamışlar ki hayran kaldım. Maalesef Sakarya’da 19 Mayıs coşkusunu hiç hissedemedik. Bu programdan İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü sorumludur. Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı 19 Mayıs’ın 100’üncü yılında bizi üzmüştür. Yapılan hiçbir programın özelliği yoktur.”

“Derhal istifa etmesini istiyoruz. Yapamıyorsa bırakmasını istiyoruz. Çünkü Sakarya’nın her tarafının bayraklarla donatılması gerekiyordu. Sakarya’nın her tarafında Atatürk portrelerinin olması gerekiyordu. Sakarya merkezdeki tüm belediyeler Adalet ve Kalkınma Partisi belediyeleridir. Büyükşehir, Serdivan, Erenler... Adapazarı birleşik şekilde Sakarya’da coşkulu konser verebilirdi. Coşkulu bir fener alayı düzenleyebilirlerdi. Sakarya’da salonda 19 Mayıs yapmazlardı.”

“Bizim daha kutlayacağımız, tören yapabileceğimiz alan yok. Daha önceki yılarda AKM önünde yapıyorduk, sonra sıkıştırılmış bir görüntüyle karşılaştık. Sakarya’ya maalesef bu yakışmadı. Bizler elimizden geldiği kadarıyla örgütlerimizle her yeri bayraklandırmaya çalıştık. Çark Caddesi’ni süsleyen, Türk bayrağıyla donatan gençlik örgütümüzdür. Sakarya platformun yapacağı yürüyüşle sesli aracın geçişinde bayrakların kopabileceği, olumsuz bir durum olacağı söylendi. Bu saatten sonra artık tartışmalardan bıktık. Dün akşam saat 04.00’e kadar Çark Caddesi’ni bayraklarla süslediler.”

“Bazı gazetelerde sökülen bayraklar için ‘Vali talimat verdi, yeniden orya takılacak’ dedi. Sayın Vali’m talimat vermiş olabilirsiniz. Kime verdiniz bilmiyoruz. Ya bunu basın yanlış yazıyor ya da sizin talimatlarınıza birileri uymuyor. Çark Caddesi’ni süsleyenler Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütü’dür.”

“Akşam fener alayı yaptık. Katılan tüm STK’lara, tüm seçmenlerimize, CHP’de görev alan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Fakat yol güzergâhında bizler yürüyüş yaparken elektriklerin kesildiğini, sokak lambaların söndürüldüğünü gördük. Yazıktır. Bunu Büyükşehir Belediyesi yapıyorsa Sayın Başkan sorumluları bulunuz. Meşru düzenlenen meydana gittik. İleride bunun açıklamasını yapacağız. Hiçbir şeyi değiştirmediniz. Meydanın ışıkları söndürülmüş, ışıklar yanmıyordu. Bundan kim sorumlu? Derhal bunun sorumlusunun bulunmasını istiyoruz.”

“Sakarya’ya bunların hiçbiri yakışmıyor. Biz de Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı 19 Mayıs’ı maalesef coşkuyla kutlayamadık. İnşallah Sayın Vali’mizden ricamızdır, aynı şeylerin 30 Ağustos’ta olmasını istemiyoruz. 30 Ağustos’ta daha büyük kutlama istiyoruz. En büyük mülki amirimiz, Sayın Valimiz isterse Sakarya başarabilir.” 

Editör: TE Bilişim