Keleş, "CHP Sakarya İl Başkanlığı olarak birinci derece deprem bölgesi olan Sakarya’da kentsel dönüşüm yapılarak eski yapıların acilen yıkılması gerektiğini daha önce defalarca gündeme getirmiştik. Sözlerimize kulak vererek çalışmalara başlanacağını söyleyen Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’ya duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Eğer başkanımız ortak akıl ile hareket ederek, şehrin dinamiklerini de bu işin içine alırsa, el birliği ile bu işin üstesinden gelineceği kanaatindeyim. Ortak akıl ile hareket edilirse başkanımız, taşın altına gövdesini koymak zorunda kalmayacaktır. Biz CHP Sakarya il teşkilatı olarak bu konuda başkanımızın destekçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

KAPSAM GENİŞLETİLMELİ, TÜM İLÇELER DÜŞÜNÜLMELİ

Kentsel dönüşüm konusunun çok kapsamlı düşünülmesi gerektiğini belirten Keleş, açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Yalnızca Adapazarı Belediyesi’nin adım atması elbette ki yeterli değil. Burada lokomotif Büyükşehir Belediyesi olmalı. Tüm ilçeler bir araya gelerek kapsamlı masterplan oluşturulmalı.

Birinci sınıf tarım arazilerini imara açmak yerine, defalarca üzerinde durduğumuz “yerinde kentsel dönüşüm” mantığı devreye sokulmalı ki; hem değerli tarım arazilerimizi kaybetmeyelim hem de kentimiz için büyük risk teşkil eden sorunlu yapılara bağlı can kayıplarımızı, yaşayacağımız ilk depreme kadar bertaraf edelim.

2001 Yapı Denetimler yönetmeliğinden önce yapılan tüm binaların performans analizleri yapılmalı. Günümüz deprem yönetmeliğine uygun sonuç vermeyen binalar ivedilikle yılıp yenileri inşa edilmeli. Bunu yaparken de daha önce örneklerini gördüğümüz gibi, halk kesinlikle mağdur edilmemeli. Büyükşehir Belediyesi kapsamında bir müdürlük kurularak, halk ve müteahhitler bir araya getirilerek, Belediye garantörlüğünde bir kentsel dönüşüm sistemi organize edilmeli.

Editör: TE Bilişim