Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş; 

Yeni hastane yapıldı, taşınma gecikince eski binada sorunlar kat kat artmaya başladı.

Hijyen açısından oldukça sıkıntılı günlerin yaşandığı Doğumevine giden hamile kadınlar saatlerce ayakta bekletiliyor, hastane; kapasitesinin iki katı hastaya baktığı için de sosyal mesafe kuralına uyulmadığı görülüyor.

KELEŞ, "DAHA VAHİM SORUNLARLA KARŞILAŞILABİLİR"

Hastanenin söylenen tarihlerde açılışının yapılmadığını, "nasılsa taşınacak" denilerek de eski bina ile ilgilenilmediğini söyledi.

İl Başkanı Keleş, "Sakarya’da yeni doğumevinin açılmaması ciddi sorunları da beraberinde getirdi.

Yeni hastanenin yapılıyor olması ve eski binadan yeni binaya taşınma işlemi olacağından dolayı kimse eski hastane ile ilgilenmiyor.

Hal böyle olunca da hamile kadınlarımız da ciddi sorunlar yaşıyor. En son yapılan şikayet de bunun bir örneği niteliğindedir. Hastaneye gelen hamile kadınlar saatlerce ayakta bekletiliyor. Çok fazla yoğunluk yaşanıyor. Sosyal mesafe kuralına uyulmuyor. Herkes iç içe vaziyette sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Yapılan şikayetlere göre yeni hastanede açılacağından dolayı hastanede hijyen şartlarının da oluşmadığı ve gerekli önlemlerin alınmadığı apaçık ortadadır. Yetkililerin acilen bu duruma karşı önlem alması şarttır. Pandemi gibi bir süreçten geçtiğimiz bu zor günlerde sağlık alanında yaşanan bu sıkıntı herkesin sorunu olmalıdır. Olumsuz koşulların devam etmesi halinde daha vahim sorunlarla karşılaşılması kaçınılmaz olacaktır. Acilen gerekli önlemler alınmalıdır" dedi.

Editör: TE Bilişim