Sakarya İl Teşkilat Binasın’da; Teşkilat Başkanı Fatih Küçük, Siyasi İşler Başkanı Uğur Kanat ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gürsel’in katıldığı programla Yasin Duman’a Yetki Belgesini İl Başkanı Ender Serbes verdi.

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, tüm Türkiye’de olduğu gibi Sakarya’da da teşkilatlanma çalışmalarına hız verdiklerini, son olarak da İl Gençlik Kolları Başkanını atadıklarını belirtti. Serbes “Yasin Duman kardeşimizi tebrik ediyor, üstlendiği görevinde başarılar diliyorum. Partimizi en güzel şekilde temsil edecek.” dedi.

LİYAKAT SUÇ HALİNE GELDİ

Türkiye’deki siyasi gündeme de değinen Serbes, adam kayırmacılığının kural, liyakatın suç haline geldiğini vurguladı. Ne yazık ki Türkiye’de kurumların ve kuralların bir öneminin kalmadığının altını çizen Serbes “Doğu Perinçek gibi 28 Şubat mimarlarının da etkin söz sahibi olduğu mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ile artık kurumların, kişilerin ve hatta bakanların bile bir önemi kalmamıştır. Türkiye’nin kurumlarını yeniden ihdas etmesi lazımdır.” diye konuştu.

BARO BAŞKANLARI ADELET İÇİN SOĞA DÖKÜLDÜ

Türkiye'nin en önemli ihtiyacının düşünce özgürlüğü olduğunun altını çizen Serbes, açıklamasını şöyle tamamladı: “Baro Başkanlarının bile adalet için sokaklara döküldüğü ve hırpalandığı üzücü olaylara şahit oluyoruz. İktidar kendi oluşturduğu kargaşaya tepki veren her kesimi adeta elindeki balyoz ile susturmaya çalışıyor. Bizler tüm bu sorunların çözümü için yola çıktık. Partimiz kurulduğu günden bu yana çok güzel mesafe aldı.”

YASİN DUMAN KİMDİR

1995 Sakarya doğumlu Yasin Duman Ferizli’nin, Bakırlı köyünden. Asansör ve yürüyen merdiven üzerine ticareti olan Duman evli ve bir çocuk babası.

Editör: TE Bilişim