Kurtuluş’un açıklamasının tamamı şu şekilde: 


BİZ ŞARKI SÖYLEMEK İSTİYORUZ

Burada yaşanmışlıkları kamuoyu önünde tartışmak, olanları açmak niyetinde değilim. Şu anda bir kızgınlığın, bir nefretin sonucu olarak değil yeni bir başlangıca olan umutlarımızla karşınızdayım. Söylemek istediğim, insanların düşünmesini istediğim şudur: Bana 19 yıllık bir aktif siyaset geçmişini, emeği, yaşanmışlığı kenarı koyarak sıfırdan başlamayı göze aldıran nedir? Bizler neden sıfırdan başlamayı göze alıyoruz? İstifa eden yüzlerce insana bunu düşündüren, yaptıran nedir? İnsanlar en azından bir kere kendine bunu sormalı.

Bizler diyoruz ki ; iktidar olmak istemeyen bir yönetimin parti içindeki kör döğüşüne ortak olmak bununla zaman kaybetmek istemiyoruz. Biz şarkı dinlemek değil şarkı söylemek istiyoruz!

YENİ BİR YOL İNŞA EDECEĞİZ

Bir gün CHP Genel Sekreteri Recep Peker bir parti evrağına “partim” sözünü yazan Atatürk’e neden CHP yazmadığını sorar. Bence aldığı cevap günümüze ışık tutacaktır. Atatürk’ün cevabı “Ne bileyim sonuna kadar CHP’nin benim partim olarak kalacağını?” olmuştur. 

İşte tam da bu noktada olduğumuzu hissediyoruz, görüyoruz. Nasıl ki doğrular adına ulu önder ben Osmanlı askeriyim mevcut yönetimin yanlışlarına itiraz etmeyeyim, sistemin içinde kalayım, işgale ses çıkarmayayım, şimdi zamanı değil demediyse yeni bir yol açtıysa onu örnek alanlar olarak bizler de yeni bir yol açmak gereğini duyuyoruz. 

VEFAMIZ ATAMIZIN EN BÜYÜK MİRASINADIR

Bir yanda bizi dışarı atılması gereken safralar olarak gördüklerini nihayet açıklama cesareti gösterenler diğer yanda hiç aktif siyaset yapmamış elini taşın altına koymamış parti içinde olanları yaşamamış iyi niyetli CHP dostlarına, dostlarımıza diyoruz ki şimdi sahne tamamen sizlerin. Dokuz seçimdir başarıyı engelleyenler (!) olarak artık yokuz.

Biz; gitme hakkımızı kullandık, kullanıyoruz. Parti içi kör döğüşün kimseye yararı olmadığı için koltukları, makamları, ünvanları, on yıllardır verdiğimiz emeklerimizi onlara bırakarak, yanımıza inancımızı, yüreğimizi ve ideallerimizi alarak ayrılıyoruz. Zor olanı yapıyoruz. Hedefe giden yeni bir yol açmak için her şeyi geriye bırakıp sıfırdan başlamayı göze alıyoruz. Yaşanan sadece budur.

Bizim için bir yandan safralarımızı temizliyoruz diyenlerle bir yandan da gitmeyin diyenlerin çelişkisi geleceğin gebe olduğu gerçeğin en büyük muştasıdır.

Vefamız da sadakatimiz de Atatürk’ün en büyük mirası olan memleketimize, milletimizedir. Geleceğimizi geri alacağız!

BAŞARACAGIZ!
BAŞARACAGIZ!
BAŞARACAGIZ!

Editör: TE Bilişim