CHP, Gelecek Partisi ve İYİ Parti il teşkilat Başkanları olası bir erken seçim olacakmış hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçimle ilgili yaptıkları açıklamada erken seçimin mümkün olmayacağı ve “Erken seçim kabile devletlerinde olur" ifadeleri kullanılmıştı.  Açıklamanın ardından Gelecek Partisi İl Başkanı Ender Serbes, “Erken seçim olmayacak denmişse seçim mutlaka olacak demektir” derken İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçarslan, “Daha öncede böyle söylemlerde bulundular ancak yakın tarihte 24 Haziran seçimleri göz önünde.” CHP İl Başkanı Ecevit Keleş ise “Erken seçim olsun olmasın bir muhalefet partisi olarak her daim hazırız” ifadelerini kullandı.

“Biz erken seçim talebimizi korkusuzca dile getiriyoruz”

Erken seçim taleplerini korkusuzca dile getirdiklerini söyleyen CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, “Ekonominin ve tabi ki ülke politikasının durumu ortada. Bizler bu durumda değişimin şart olduğunu şeffaf bir şekilde ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Ecevit Keleş’in açıklaması: “Erken seçim olsun olmasın bir muhalefet partisi olarak her daim hazırız. Sandık kurulu üyelerimizden tutun ilçe, il kurullarımıza ve tabi ki genel merkezimize kadar bütün parti olarak hazırız. Biz zaten erken seçim talebimizi korkusuzca dile getiriyoruz. İddialı bir şekilde de hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Gerek yerel gerekse ulusal olarak yaptığımız programlarımızda bu konuları esnafımıza ve halkımıza anlatıyoruz. Ekonominin ve tabi ki ülke politikasının durumu ortada. Bizler bu durumda değişimin şart olduğunu şeffaf bir şekilde ifade ediyoruz. Hem milletvekili hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iddialıyız ve çalışmalarımızı da bu yönde gerçekleştiriyoruz.”

“Erken seçim olmayacak sözlerinin bir inandırıcılığı yok”

Geçmişte de erken seçim olmayacağı söylendiği halde erken seçim yapıldığını belirten İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçarslan, “Daha öncede böyle söylemlerde bulundular ancak yakın tarihte 24 haziran seçimleri göz önünde. O seçimden önce de erken seçim ihtimali dahi olmadığı dillendirilirken bir anda seçim kararı alındı” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçarslan’ın açıklaması şöyle:  Hükümet tarafından yapılan açıklamada erken seçim olmayacağı söylendi. Daha öncede böyle söylemlerde bulundular ancak yakın tarihte 24 haziran seçimleri göz önünde. O seçimden önce de erken seçim ihtimali dahi olmadığı dillendirilirken bir anda seçim kararı alındı. Zaten 2020 yılı ekonomik olarak bu hükümeti fazlasıyla zorladı ve zorlamaya devam edecek. Bu yüzden bir seçimin ve değişimin ülke selameti için en faydalısı olacağını düşünüyoruz. Bu hususta her zaman hazırlıklıyız. Partimiz bir erken seçim ortamına sadece Sakarya değil tüm teşkilatlarıyla hazır halde beklemektedir. Bu erken seçim olmayacak sözlerinin bir inandırıcılığı zaten yok.

“Bahçeli ‘yok’ diyorsa erken seçim vardır”

Erken seçim tartışmaları ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı ‘erken seçim yok’ açıklamasını değerlendiren Serbes, “Sayın Bahçeli eğer erken seçim olmayacak demişse seçim mutlaka olacak demektir” dedi.

Serbes, “2001’ de de erken ‘seçim yok’ dedi ve Ecevit’e hürmetini ifade etti. Kısa bir süre sonra ülke erken seçime gitti. 2018 Erdoğan ve Bahçeli milletin huzuruna çıkıp mayıs ayı gibi ‘erken seçimden bahsetmek vatana ihanettir’ derken mayısta erken seçim kararı aldılar. Bizim görevimiz; onlar ne derse desin erken seçime hazır olmak. Bunun için çalışıyoruz.” diye konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Pandemi sürecinin bütün zorluklarına rağmen, çalışmaların bütün hızıyla sürdüğünü kaydeden Serbes, “Partimiz 1 Kasım 2020 tarihinde Ankara’da büyük kongresini yapacak. Kongreden 6 ay sonrada 1 mayıs 2021’den itibaren de bütün seçimlere girme hakkı kazanacak. Köklü çınar ağacının yaprağı oy pusulalarında yerini alacak inşallah. Bunu engelleyemeyecekler. Çünkü yola çıkarken de şimdide gücümüzü milletten aldık. Milletin çok şükür gönlüne girdik. Bütün haksızlıkları, hukuksuzlukları, adaletsizlikleri çekinmeden dile getirdik. Bu kadar kısa zamanda milletimizin mağdurun sesi olduk. Millette bizi bağrına bastı.” şeklinde konuştu.

Gelecek Partisi İl Başkanı Ender Serbes, partisinin büyük kongresinin 1 Kasım 2020 tarihinde yapılacağını belirterek “Bu tarihten 6 ay sonra yani 1 Mayıs 2021 tarihinden sonra partimiz seçime katılma hakkı kazanacak. Biz çalışmalarımızı erken seçim olacakmış gibi sürdürüyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim