Budaklar Mahallesi’nde oturduğunu kaydeden Ergül, Büyükşehir Yasası ile köylerden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerindeki harçların yüksekliğine dikkat çekerek; “Köylerimizin mahalleye dönüşmesi sonucu yapı yapmak isteyen vatandaşlar yüksek miktardaki harçlar nedeniyle ileride ‘elbet af çıkar’ düşüncesi içerisinde kaçak yapılaşmaya yönlenmektedir. Bu da beraberinde çeşitli sorunları getirmektedir. Kontrolsüz ve statik hesaplamaları yapılmadan, mühendislik bilgisine başvurulmadan inşaatlar yapılmaktadır. Yol katılım harçlarının makul seviyelere indirilmesi gerekmektedir. Konunun tüm detaylarıyla meclis gündemine gelmesini talep ediyorum” dedi.

PARKLARA KAMERA

Konuşmasında son günlerde artan sayıda yaşanan çocuk istismarının önüne geçilmesi için kamera sistemi ve izleme merkezi oluşturulmasını isteyen Ergül; “Malumunuz ülkemizde çocuklara yönelik istismarların suç oluşmadan görülebilmesi ve yetkili birimlere bildirilmesi için park ve bahçelerimize kamera sisteminin kurulması gerekmektedir. Ayrıca bu sistemin anlık takip edilmesini sağlayacak izleme merkezinin oluşturulması da olaylara anında müdahale açısından büyük önem arz etmektedir. Park ve bahçelere kurulacak kamera sistemi ve izleme merkezi sayesinde Adapazarı’nda ailelerimiz ve çocuklarımız bir nebze olsun rahatlayacaklardır. Bu teklifimizin de en kısa zamanda meclis gündemine gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

MARKET DÜZENLEMESİ

Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmasında dikkat çeken konulara değinen Ergül, şehrimizde sayıları her geçen gün artan süpermarketlere ilişkin de düzenleme getirilmesini istedi. Ergül; “Marketlerimizle ilgili ruhsatların bölge ihtiyaçlarına göre rekabet oluşturacak sayıda verilmesini önemsiyoruz. Ayrıca verilecek ruhsatlarda otopark zorunluluğunun da bulunması gerekiyor. Büyük marketlerin çalışma saatlerinin de düzenlenerek, küçük esnaflarımızın iş kabiliyetlerinin arttırılması sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim