Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül parti hakkında gelen yorumlara açıklamalarda bulundu. Ergül yaptığı açıklamalarda, “Son zamanlarda kamuoyunda sistematik bir şekilde partimizi sanki dün kurulmuş, etki alanı dar, küçük bir parti gibi gösterme algısı oluşturulmaya çalışıyor. Gerek ilimizde gerekse ulusal medyada bu çabalarla sıkılıkla mücadele etmekteyiz. Örneğin devletin resmi ajansı olan Anadolu Ajansı’nın dahi üç gün önce geçtiği haber metninde “İyi Parti listelerinden seçime giren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal istifa ederek ayrılmıştı” ifadesi dahi sistematik kötü algı yaratma çabalarına bir örnektir.  Nasıl olur da devletin ajansı geçtiğimiz genel seçimlerde ilk defa kullanılan ittifak sisteminde bütün partilerin kendi siyasi kimliklerini koruyarak tercih ettikleri listelerden seçime girdiklerini bilmez? Nasıl olur da zaten İyi Parti’ye geçmemiş olan Genel Başkanımızın İyi Parti’den istifa ettiğini söyleyebilir?  Şayet bu, kötü niyet değil de cehalet ise yıllarca haber almada en güvenilir haber kaynağı olarak gördüğümüz Anadolu Ajansı’nın geldiği bu cehalet odaklı gayrı ciddi habercilik anlayışını nasıl değerlendirmeliyiz?” ifadelerinde bulundu.

“DEDİKODULAR BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU”

Ergül, “Öte taraftan, geçtiğimiz günlerde katıldığımız bir siyasi partinin il kongresinde şahit olduğumuz üzere Demokrat Parti’nin sanki o siyasi partiyi destekliyor olduğu şeklinde dedikodular da bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu durum bizi, kamuoyuna ilimiz özelinde genel bir açıklama yapmaya zorunlu bırakmıştır. Bugün Demokrat Parti’yi küçük görenlere buradan çok net olarak şunları söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.

“DEMOKRAT PARTİ HİÇBİR PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR”

İsmail Ergül , “Demokrat Parti ne geçtiğimiz seçim dönemlerinde ne de gelecek seçimlerde hiçbir partinin kaybettireni veya kazandıranı olmamıştır, olmayacaktır. Önümüzdeki 7 Ocak’ta 75. Yıldönümünü kutlayacak olan Demokrat Parti, köklü bir çınardır. Aynı zamanda adeta bir siyaset okuludur. Demokrat Parti bünyesinden Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Bakanlar, Meclis Başkanları çıkartmıştır. Demokrat Parti’nin illerdeki kale komutanları olarak bizler sahadayız, siyasetteyiz, milletimizle beraber milletin içindeyiz. İktidarda olmadığımızda ülkemizin geldiği durum ortadadır. Milletimizin Demokrat Parti’yi özlediği, aradığı aşikardır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Demokrat Parti kadroları yeniden bu ülkede adaleti, demokrasiyi tesis edecek, yeniden refahı getirecek ve gelecek için umutlarımızı yeşertecektir. Uzun sözün kısası; Demokrat Parti merkez sağ siyasette mihenk taşıdır, baba ocağıdır, ana kucağıdır.  Sağa sola savrulmuş tüm dava arkadaşlarımızı da yeniden bu baba ocağına davet ediyoruz. Gelin hep birlikte yeniden siyaseti dizayn edelim. Gelin elbirliğiyle bu ülkeyi hak ettiği gibi yükseltelim. Gelin bu ülkeyi yeniden kurucu değerleriyle buluşturalım.” Dedi.

Editör: TE Bilişim