Demokrasi ve Atılım Partisi İl Başkanı Mehmet Erdoğan, kapanma kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Hükümetin aldığı kapanma kararını değerlendiren DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Erdoğan, alınan tedbirlerin yerinde olduğunu ancak tam kapanma ile birlikte esnaf ve vatandaşların ekonomik olarak da desteklenmesi gerektiğinin şart olduğunu söyledi. Bu eğer gerçekleşmezse esnaf da vatandaş da büyük mağduriyetler yaşayacaktır. “Bunun yanı sıra acilen aşılamada aşama kaydetmemiz gerekmektedir aksi takdirde bu kapanmada bir sonuç getirmeyecektir. Hükümet aşı ile ilgili süreci de şeffaf olarak yürütmelidir.” dedi.

Partimizin daha önce açıkladığı çözüm önerileri acilen dikkate alınmalıdır!

DEVA Partisi olarak sadece iktidarı eleştirmediklerini çözüm önerileri de dile getirdiklerini vurgulayan İl Başkanı Mehmet Erdoğan, “Eğer iktidar vatandaşını düşünüyorsa bizim önerilerimize kulak vermelidir. İlk olarak nakit ve kredi desteğinin kapsamı, süresi ve miktarı genişletilmelidir. SGK prim ödemeleri, vergi borçları, elektrik, su, doğalgaz ve internet faturaları faizsiz olarak pandemi sonuna kadar ertelenmelidir. Büyükşehirlerde 2 bin 500 lira kira desteği 9 ila 12 ay arasında verilmelidir. Esnaftan bu süre boyunca kira stopajı da alınmamalıdır. Vatandaşın kredi borçları ile tüm kamu borçları 18 ay süreyle ertelenmelidir.

İşletmelere en az 3 yıl vadeli çok düşük faizli kredi verilmelidir. Bu kredinin de bir yılı ertelenmelidir. Ücretsiz izne çıkarılanlara en az asgari ücret kadar para ödenmelidir. Bunlar hayata geçirilmeden yapılacak bir kapanma sadece insanlarımızın evlerindeki huzursuzluğu arttıracak ve korona ile geçim arasında sıkışan vatandaşın daha da bunalmasına neden olacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim