AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu dikkat çeken bir itirafta bulunarak milletvekilliğini beceremediğini söyledi. CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş de Sofuoğlu’nun ifadelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP’li Keleş şöyle dedi:

“KENDİSİNE MİNNETARIZ”

“Dünya motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu, AKP döneminde bugüne kadar hiçbir vekilin ve bakanın yapamadığını yaptı. Doğru söyledi! Bu itirafıyla bir anlamda AKP adına Sakarya’ya doğruyu söyleyerek hizmet ettiği için gerçekten minnettarız kendisine. Evirmeden çevirmeden ‘beceremiyorum’ dedi.”

“ZİRVEDE BIRAKABİLİR”

“Bugüne kadar AKP adına Sakarya’ya hizmet etmeyen, Sakaryalı hemşerilerimizi görmezden gelen ve oturduğu yerden maaş almaktan başka işe yaramayan milletvekillerini, bakanları ele alırsak doğruyu konuşan tek isim olması açısından tarihe geçti Kenan Sofuoğlu. Hatta belki de Sakarya’da AKP adına bir ilki gerçekleştirerek, yani doğruyu söyleyerek milletvekilliğini becerdi diyebiliriz. Artık kendisi zirvede bırakabilir.”

“DİĞERLERİ İTİRAF ETMEYİ BİLE BECEREMEMİŞTİ”

Aynı tutumu, aynı itirafları AKP’nin diğer yönetim kademesinden de beklediklerinin altını çizen CHP’li Keleş, “Buradan tekrar ve tekrar Sakarya’ya hizmet etmeyen milletvekilleri arasında doğru konuşan tek vekil olduğu için Sofuoğlu’na teşekkür ederiz. Zira 2002’den bu yana AKP içinde Sakarya’da bu işi becerebilen kimse çıkmamıştı. Fakat onlar itiraf etmeyi bile becerememişti bırakın vekilliği. Allah Sofuoğlu’ndan razı olsun. Belki bu işi beceremeyen bakanlara, vekillere genç bir isim olarak örnek olur ve beceriksizlerin tamamı bu işi yapamadıklarını itiraf eder” şeklinde konuştu.

“AYNI ERDEMİ ALİ İHSAN YAVUZ’DAN DA BEKLİYORUZ”

Son olarak iğneYİ AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’a da batıran Başkan Keleş, “İstifalar, itiraflar, kabullenmeler Türk siyaseti açısından oldukça önemli ve demokrasimiz adına her ne şartta olursa olsun tebrik edilesi olaylardır. Bir suçu, bir beceriksizliği kabullenmek erdemdir. Mesela bu erdemi yıllarca Sakarya’da AKP milletvekilliği yapan, yine yıllarca AKP’de genel başkan yardımcılığı yapan ancak Sakarya’ya tek bir faydası dokunmamış Sayın Ali İhsan Yavuz’dan da bekliyoruz. En azından hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler olmalı.” dedi.

Editör: TE Bilişim