Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, gecen hafta ileri sürdüğü Serdivan AVM ve yine Serdivan Belediyesi’nin ortak olduğu Cadde 54 Projesi’ne ilişkin rant iddialarını yineledi.

Düzenlediği basın toplantısında, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve AKP İl Başkanı Yunus Tever’in iddialara verdiği yanıtları değerlendirerek, “Serdivan Belediye Başkanı bize cevap vereceğini söylediği 33 dakika 20 saniye süren konuşmasının 20 dakikasını. Sayın Erdoğan’ın arkasına sığınarak tamamlamıştır” dedi.

Serdivan AVM’nin çıkmalarının ve tüm otoparklarının yeşil alan olduğunu öne süren Ecevit Keleş, AVM bahçesindeki araç yıkama istasyonunun bir kısmının yeşil alanda faaliyet gösterdiğini, ofisinin de ruhsatı olmadığını iddia etti.
 Alemdar’ın  “Bana ve aileme rant yakışmaz rant sana, size yakışır” sözlerine de yanıt veren Keleş, “Siyasetin konusu ve malzemesi aile olmaz. Benim geldiğim gelenek buna uygun değil ama madem bu konuyu açtın sana kısa bir cevabım olsun. Siyasete girmeden önce benim ve ailemin ticari faaliyet alanları ve ne yaptığımız ortadadır. Şimdi bunun cevabını siz verin;
Senin ve ailenin siyasete girme yılın olan 2001 yılı öncesi ve sonrası hem maddi hem ticari durumunuzdaki değişim nedir?” ifadelerini kullandı.
Keleş, sözlerini şöyle tamamladı: “Sözlerimi burada sonlandırırken Serdivan ve Sakarya halkına söylemek istiyorum ki; Bu rant meselesi AK Parti, MHP, CHP meselesi değildir. Bu mesele yetim hakkı yenilmesi meselesidir.” 

Editör: TE Bilişim