Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugün yapılan 3 adaylı kongresinde  başkan adaylarından Ecevit keleş 133 oy alarak il başkanlığına seçildi.  Diğer adaylar  Avukat Reyhan Şahin 103 oy alırken, son başkan Erdoğan ısır 92 oy aldı.. Oyların kesinleşmesinden sonra Ecevit Keleş salonda tebrikleri kabul etmeye başladı..

Ecevit Keleş 2012 yılında yapılan  CHP Sakarya il kongresinde il başkanlığına seçilmişti.

ECEVİT KELEŞ KİMDİR?

1973 Trabzon doğumludur. İlk ve Orta öğrenimimi Trabzonda tamamladı. Lise öğrenimini ise Sapanca Şehit Albay Güner Ekici Lisesi'nde bitirdikten sonra 1996 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İnşaat sektörü, Mühendislik sektörü ve Tavuk Üreticiliği alanlarında iş hayatı faaliyetlerini sürdürüyor 2004-2009 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi'nden Sapanca Belediye Meclis Üyeliği yapan Keleş, 2011 yılında yapılan Genel Seçimlerde de Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı oldu. 29 Nisan 2012 yılında yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanlığı'na seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi'nden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı olmak için 10 Temmuz 2013 tarihinde görevinden istifa etti. Keleş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kongreye Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Parti Meclis üyeleri Erdal Aksünger, Gamze Pamukateşçi, Ayşe Taşkent ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç katıldı.

 
Reyhan Şahin, " Biz hep birlikte CHP'yi iktidar yaparız. Ülkemin insanlarını kucaklarız. O yüzden Sakarya'da güçlü olmalıyız. Sakarya bu ülkenin geleceğidir ve biz kadını ile erkeği genci yaşlısıyla birlikte kucaklayacağız, büyüyeceğiz. Sakarya'nın geleceğini kaplayacak, kalıcı bir başarı hikayesini yazacağız. O yüzden yarıştığım arkadaşlarım, kardeşlerim, yol arkadaşlarımdır. Sakarya'da muhalefet yoktur. Sakarya'da sadece CHP örgütü vardır. Güçlü olan örgüttür ve herkes ona bağlı kalacaktır. Örgütümüz ayrışmadan birleşerek belediyelerin bizde olduğu vekillerin mecliste olacağı örgüt olacaktır. Söz veriyorum örgütün sesi milletin sesi, Atatürk'ün izi olacağım. Gelin bütün olalım gelin Sakarya'nın kaderini hep birlikte değiştirelim" dedi.
Ecevit Keleş “ Siyaseti hiç bırakmadım. 2015 tarihinde yapılan seçimlerde aday olmadım 2018 de yapılan seçimlerde aday olmadım ama çarılsamda, çağrılmasamda hep beraber mücadele ettik. İl başkanlığı görevinde yaptığım işler Sakarya'da hala konuşuluyorsa demek ki yapılması gereken ve yapılamayanların devam etmesi gereken işler vardır. Sizler sadece beni seçmeyeceksiniz benim yönetim kurulumu oluşturacaksınız. 7 tanede komisyonun üyelerini de seçeceksiniz. Ne yapacağız yönetime 5 ana kademe oluşturacağız. Sakarya'nın sorunlarına çözüm üretecek bizde halkımıza anlatacağız.  Görevim süresince il başkanlığından istifa etmeyeceğim. CHP için oy istiyorum. Akşam eve gittiğinizde rahat edeceksiniz. Onun için sizlerden oy istiyorum. Kendimi de sizlere emanet ediyorum” dedi.  Ecevit Keleş kürsüde konuşurken bazı üyeler tepki gösterdi. Divan Kurulu başkanı Tekin Bingöl salonu sakinleştirdi.

Erdoğan Isır "Bizler kavga etmiyoruz. 2 yıldır görev yapıyoruz. Görev sürecinde çoğunuz işinizi bırakıp geldiniz. Sizler değerlisiniz. Sizler önemlisiniz. Birinizin diğerinden farkı yok. Rica ediyorum bizleri burada biraz sonra üç adayı da alkışlayın. Deyin ki taşın altına ellerini değil gövdelerini koyuyorlar. Amaçları CHP'yi iktidar yapmak deyin. 2015-2017 yıllarında söz vermiştik. 2017 yılında blok listeye imza atmadık. Söz vermiştim 2020 kongresi çarşaf liste olacak demiştik ve siz başardınız. Size bir söz vermiştik sözüm 6 oklu bayrak için mücadele edeceğim. Bundan sonra da mücadele edeceğim. 2017 kongresinde biz söz daha verdim şeffaf olacağız. Her şeyi örgüte bırakacağız dedik. Çok şeffaf bir yönetim sergilediğimizi düşüyorum. İl yönetiminde ne olduysa herkesin bildiğini düşünüyorum. Belediye başkanlarını belirlemede ilçe başkanlarına şu isim aday demedik. Kararı ilçe başkanlarımız verdi. Bizim örgütümüz ne yapacağını bilir. Yapamadıklarımız var. Seçimlerle uğraştık. Biz 24 ayda 50 ayrı iş yapmışız. Çok güzel projelerimiz var. Komisyonlar CHP'de benden önce de vardı sonrada olacak. Artık söz sizde. Artık başkanı siz seçeceksiniz. Hep beraber başaralım, iktidara yürüyelim, meşaleyi Sakarya'dan yakalım" dedi.

Engin Özkoç, "Recep Tayyip Erdoğan'a karşı birlik beraberlik içinde olacağız. Asla yılmayacağız. O milletin gözünün içine baka baka Türkiye Cumhuriyetini kandırdı. O yüzden bir olacağız birlikte olacağız. CHP'li olmak onur verici bir şeydir. CHP'li olanlar kendi yaşadıkları kentte kendi il binaları kendilerine ait değilse ve birisi ben size söz verdim il binası alıyorum ve bu CHP'nin il binası olacak dedikten sonra CHP'nin il binası yoktur demeyi cürret ediyorsa o zaman bizim yapacağız şey örgüte ait binayı alıpta vermektir. CHP öyle adaysız kalmaz. CHP çoluk çocuğun oyuncağı değil. Sizler yokken bizler yokken CHP Sakaya örgütünde Selçuk Gedikliler, Ünal Ozanlar vardı, onlar CHP'yi namerte bırakmadılar. Bizde etmeyeceğiz. Ne demek CHP adaysız kalacak. Sakarya'dan her şey çıkabilir ancak CHP içinde ihanet eden asla çıkmaz. Yapacağınız göreviniz esnasında yapacaksınız. Yapamadıklarınızı burada değil yaptıklarınızı anlatacaksınız. O zaman CHP'yi ayağa kaldırırsınız” dedi.

Editör: TE Bilişim