Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül, Sakarya’da görev yapan kamu görevlilerin şeyhin huzuruna çıkmasına tepki gösterdi.

Ergül yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti;

“Bir kamu görevlinin kendini “21 tarikat lideri” diye tanıtan Irak kökenli Şeyh Muhammet Hüseyni’yi önce İstanbul’daki karargahına ziyaret edip hediyeler vermesi ardından ise Sakarya’da Ayşe Hümeyra Ökten Yurdu'nda Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy tarafından ağırlanması devlet protokolüne yakışmayan bir davranıştır. Bu davranış bir ilk değil. 2020 yılında il Müftüsü Başiş, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ile birlikte İstanbul’a Dr. Seyyid Muhammed Hüseyni'nin yanına gitmişler. Sakarya'nın bu tür haberlerle anılıyor olması bizi hiç sevindirmedi.

Ancak Sakarya'da görev yapan bürokratların bu ilin Valisine ve devletlerine bağlı olduklarını unutup, bir şeyhe bağlılık görüntüsü vermeleri, gizlenecek, üstü örtülecek bir durum değil. Geçmişte bu tür yapılarla ilişkide olanların, devletin başına nasıl bela olduğunu çok acı tecrübelerle gördük. Devletin daire müdürlerinin kendini 21 tarikattan icazet almış bir kişi olarak tanıtan bir şeyhin ayağına kadar gidip ziyaret etmeleri çok anlaşılır bir şey değil. Her türlü toplu iftarların yasak olduğu bir dönemde bürokratların bir şeyhi bir devlet kurumunda iftar yemeğinde ağırlaması da mutlaka sorgulanmalıdır. Sıradan insanlara pandemi kurallarını ihlal ettiklerinde uygulanan cezai yaptırımlar bu devlet görevlilerine de mutlaka uygulanmalıdır."

Editör: TE Bilişim