İYİ Parti yapıcı Muhalefete devam edecek

Dokumacı İYİ Parti olarak son seçimlerde alınan oylar gereği şehirdeki muhalefet görevini yerine getirmek için elllerinden geleni yapacaklarını belirtti. Dokumacı: ''Bu çalışmalarımızı özellikle vatandaşın yanında, sahada sorunları görerek yapıyoruz. Hemşehrilerimizden duyduğumuz, gördüğümüz sorunları da dile getirip, yönetenlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Yaptığımız muhalefet kesinlikle yapıcı bir muhalefettir.Yanlışa yanlış, doğruya doğru anlayışı ile muhalefet yapıyoruz, bundan sonra da öyle yapacağız. En son iki hafta önce şehrimizde kar yağdığında, vatandaşlarımızdan gelen özellikle Korucuk, Camili, Karaman ve Büyükşehir Belediye yasası sonrası mahalle olan bölgelerden gelen şikayetler üzerine karla mücadelede başarılı olmadığı konusunda bir açıklama yapmıştık.''dedi.

''Milletin sesi olmaya devam edeceğiz''

Dokumacı: ''Aslında bu yaptığımız eleştiri tamamen bilgiye ve görgüye dayalı, resim ve videoları ile sabit bir eleştiriydi. Ancak iktidar kanadından bu eleştiri ile ilgili de bizim muhalefet olarak bunları eleştirme hakkımız ,haddimiz olmadığına dair bir takım açıklamalar geldi. Biz de bununla ilgili gereken cevabı verdik. Bu konuda detaya girmeden tekrar şunu belirteyim, İYİ Parti kurulduğundan beri milletin sesi olarak, milletin taleplerini iletmeye ve muhalefet görevini hakkıyla yerine getirmeye kadar devam edecektir. Ta ki iktidar olana kadar. Tek amacımız vatandaşımızın problemlerinin çözülmesine yardımcı olmaktır.'' diye belirtti.

Hak arayışı

İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı: ''Üzerinde durmak istediğimiz diğer bir konuda Adapazarı Belediyesi temizlik işleri müdürlüğünde bulunan işçi kardeşlerimizin durumu. Sizlerde biliyorsunuz Adapazarı Belediyesinin temizlik işlerini yapan firmadaki emekçi kardeşlerimiz uzun zamandır, maaşlarına ilişkin hak arayışı içersindeydiler. Bu süreçte bizde işçi kardeşlerimizden yoğun şikayetler aldık. Bu şikayetler, iş kaybı korkusu nedeni ile açık bir şekilde olmasa da zor durumdaydılar.'' diye belirtti.

Adapazarı Belediyesine tebrik

Dokumacı: ''Bu konunun çözümü için, yöneticilerimiz ile birlikte bir takım girişimlerimiz olmuştur. Sonuç itibari ile de, Adapazarı Belediyesi ve ilgili sendika anlaşmışlar, mağdur olan belediye emekçilerimizin haklarına kavuşmuştur. Bizde takipçisi olduğumuz bu mağduriyeti gideren ve belediye emekçilerinin hakkını veren Adapazarı Belediyesini tebrik eder, tüm emekçilere de bu zammın hayırlı uğurlu olmasını temenni ederiz. Netice itibari ile olması gereken olmuş ve kazanan emekçi kardeşlerimiz olmuştur.'' dedi.

''Esnaf büyük sıkıntı içinde''

Dokumacı: ''Değinmek istediğimiz diğer bir hususta, ilçemizde bulunan Tozlu camii civarındaki Unkapanı projesine ilişkin sıkıntılardır.Özellikle burada başlanan inşaat ve alınan önlemler, o bölgedeki zaten ekonomik anlamda büyük sıkıntıda bulunan esnafı iyice zor duruma sokmuştur. İşyerlerinin çevrelerinin kapanmış olması, vatandaş girişlerinin kısıtlanmış olması sebebiyle esnaf çok büyük mağduriyet içindedir.Bunu bölgede yaptığımız incelemeler sonrası , birkaç kez dile getirmemize rağmen halen çalışmaların istenilen seviyede olmadığını öğrenmiş bulunmaktayız. Öyle ki bu proje Büyükşehir’e ait bir proje olmasına rağmen, Adapazarı sınırları içerisinde bulunmakta ve ilçemiz esnafı bundan büyük sıkıntı duymaktadır.'' diye ifade etti.

''Verilen söz tutulsun''

Dokumacı işi üstlenen belediye olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığını ve konumu itibari ilede Adapazarı Belediye Başkanlığına seslenerek: ''Lütfen buradaki esnafımızın mağduriyetlerini bir an önce giderin. Eğer kendileri de oradaki esnafı ziyaret ederler ise, kendileri de mağduriyetin büyüklüğünü göreceklerdir. Şöyle ki 28 Eylül itibari ile inşaat sahasındaki önlemlerin alındığı ve inşaat sahasının etrafının demirlerle kapandığı, oradaki esnaf tarafından tarafımıza iletildi. Ve yine proje süresinin 180 gün, yani altı ay olduğu söylendi. Neredeyse altıncı aya girmek üzereyken, projede ilerlemenin çok yavaş olduğu gözle görülmektedir. Bu konuda hem projenin son durumu, hem de ne zaman tamamlanacağını konusunda da bilgilendirme bekliyoruz.'' diye belirtti.

''Kentsel dönüşüm''

Dokumacı: ''Baktığımız da şehrimizin en önemli sorunlarından biri biliyorsunuz ki deprem konusu. 99 depreminin üzerinden yaklaşık 22 senelik bir süre geçmiş ve beklenen büyük depremin yaklaştığı varsayılırken, Adapazarı merkezde koca koca yorgun binalar, kaderine terk edilmiş, depremi beklemektedir.Buna ilişkin çeşitli sivil toplum örgütleri ile ve konunun uzmanları ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde samimi bir şekilde Adapazarı Belediye Başkanlığına şu öneriyi getirmek istiyoruz. Depreme siyasi bir konu olarak bakmıyoruz. Deprem insan hayatıdır ve siyaset üstü bir durumdur. Depremin acılarını en ağır şekilde yaşamış bizler, bir daha aynı acıyı yaşamamalıyız. Öyle ki; Adapazarı Belediye Başkanı Sayın Işıksu’nun seçim beyannamesinde de kentsel dönüşüm yer almaktadır. Ancak iki senelik dönem geçmesine rağmen şu an için atılmış bir adım gözükmemektedir. Ve tabii ki bu kentsel dönüşüm olayı da, kısa sürede gerçekleştirilecek bir proje değildir.''dedi.

''Yüksek binalara ilişkin karne çıkarsın''

İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı SerdipDokumacı Adapazarı sınırları içerisinde yer alan 99 depremini yaşamış olan binaların bir an önce tespit edilmesi gerektiğinin altını çizerek: ''Bu nedenle diyoruz ki, Adapazarı Belediye'sinin kuracağı bağımsız bir birim ile Adapazarı sınırları içersinde, yer alan 99 depremini görmüş yüksek katlı binaları bir an önce tespit edebilmeli. Tespit edilen bu binaların fizibilitelerinin çıkartılmasını istiyoruz. Diyoruz ki önce hastalığı teşhis edelim, herkes hastalığı bilsin. Yapılacak olan çalışma sonrası ilgili bina ile ilgili üç sonuç çıkacaktır. Birincisi bu bina sağlamdır, herhangi bir sıkıntı yoktur. İkincisi bu binanın muhtemel depremde ayakta kalabilmesi için kat alınması yada güçlendirme yapılması gereklidir. Üçüncüsü ise bu binanın ne yapılırsa, yapılsın muhtemel depremde ayakta durabilme şansı yoktur. Adapazarı Belediyesi kendi sınırları içersinde 99 depreminden sonra ayakta kalan yüksek binalara ilişkin karne çıkarsın. Böylece herkes binasının son ve gerçek durumunu bilir ve bu tespitler üzerinden tedavi şekli yani yapılacağı konuşulur. Böylece bu konuda başlangıç yapılmış olunur.'' diyerek sözlerine son verdi.

Editör: TE Bilişim