CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, 31 Mart yerel seçimlerini gazetemize değerlendirdi. Sakarya’da başarılı olup olmadıklarını, ortaya çıkan tablonun sonuçlarının ne olacağını ve örgütlerde bir değişim yaşanıp yaşanmayacağı hakkındaki soruları yanıtlayan Isır, dikkat çeken açıklamalara imza attı. Isır, şunları kaydetti:

HİÇ MÜDAHALE EDİLMEDİ

“31 Mart seçimlerinde arzu ettiğimiz sonuçları belki alamadık. Ama kısmi yerlerde aldık. Sakarya’nın bölgesel durumunu herkes çok iyi biliyor. Sakarya’da tüm örgütlerde, hepsinden çok çok memnunum. Herkes elinden geleni yaptı. Hiçbir örgütten şikâyetim yok. Çünkü tüm kararları kendileri aldılar. Belediye başkan adaylarını kendileri belirlediler. Meclis üyelerini de kendileri belirlediler. Ne il yönetimi ne de meclis yönetimi hiçbir şekilde müdahale etmedi.”

KOORDİNE GÖREVİNDEYİZ

“Diğer illerde müdahale olmuş mudur? Evet olmuştur. Sakarya, diğer illerden çok farklıdır. Hangi ilçe başkanımız, hangi ilçe örgütümüz, hangi ismi istedilerse o aday oldu. Meclis üye listelerinde hiçbir müdahale olmadı. Önseçim yapılmasını istedik, yoklaması yapılmasını istedik. Onlar, örgütlerin karar vereceğini söylediler. O noktada tüm başarı örgütlerindir. Başarısızlık varsa da yine örgütlerindir.  Bizler sadece il başkanı olarak koordine görevindeyiz.”

ÖRGÜT NE DEDİYSE O OLDU

“Amacımız şuydu; bundan sonra aday olacak olan arkadaşlarımızın 2024 yılında ve daha sonraki dönemlerde adaylıklarını Ankara’dan ya da il örgütünden değil, ilçe örgütlerinden almasıydı. İlçe örgütleri ne dediyse o oldu. Demek ki bir ilçemizde bir arkadaşımız aday olmak istiyorsa muhatap alacağı tek örgüt; ilçe örgütleridir, ilçe başkanlıklarıdır. Orada kendilerini kabul ettireceklerdir.”

KONGRE TAKVİMİ NET DEĞİL

“Normal kongre takvimi de biz 30 Aralık’ta yapmıştık. Büyük bir ihtimalle Ocak ayı il kongresi, ilçe kongrelerinin Ekim ayı yapılacağıdır. Genel merkez böyle bir takvim açıklamadı. İlçe örgütlerimiz de onu bekliyorlar. Bugüne kadar verdiğimiz bütün sözü tuttuk. Sözlerimiz neydi? Belediye başkan adayı olmayacağız, milletvekili adayı olmayacağız. İl başkanlığı emir makamı değildir. Sadece koordine makamıdır ve bu koordine makamını en iyi şekilde yapacaktır.”

YÜZDE 30 BANDINI GEÇTİK

Ancak yine de ortada bir başarısızlık yok mu?

“Bundan önceki 2014 yılında 16 ilçede sadece bir ilçede yüzde 30 bandını yakalamıştık. Diğer ilçelerde yakalayamamıştık. Bu dönem 4 ilçede yüzde 30 bandı yakalandı. İYİ Parti’den gelen o listede aday olanlar da tek tek başvuruyorlar bizlere. 28 tane meclis üyemiz olacak. 2014 yılında 4 meclis üyemiz vardı. Bizler alanlarda gezerken bazı ilçelerde AK Parti’nin belediye kaybedeceğini net bir şekilde görmüştük. Bunlardan biri Hendek’ti diğeri Karasu’ydu, biri Sapanca’ydı biri Pamukova’ydı. Bunları örgütlerimize anlattık. Örgütlerimiz kararlarını vermişlerdi. Özü o. Başarı da örgütlerindir başarısızlık da örgütlerindir.”

SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM

İl Başkanlığına yeniden aday olacak mısınız?

“Ben; mahalle kongrelerini düzgün bir şekilde yapabilmek, ilçe kongrelerini düzgün bir şekilde yapabilmek, takvimler açıklanırsa bu görevi en iyi şekilde yapmak istiyorum. Yapmam gereken bazı işler var. Kongrede bir söz vermiştim, ‘bundan sonraki kongrelerimiz kapalı spor salonunda olacaktır’ demiştim. İnşallah kapalı spor salonunda yapacağız. ‘Bundan sonraki kongrelerimiz çarşaf listeli olacak’ demiştim. İnşallah çarşaf listeli olur. Ben kendi görevimi yapmaya devam ediyorum. Sözümü yerine getirmeye çalışıyorum. Sözüm bittikten sonra varsa gerekli bir şey, o gerekli şeyi de dostlarımla konuşup karar veririm.”

SÜREÇ BİTTİKTEN SONRA

Yani konuyu sürecin sonunda masaya yatıracaksınız, öyle mi?

“Öyle bir takvimimiz var şu anda. İl başkanlığı ‘adayım’ da dese ‘aday değilim’ de dese hoş değildir. Sebebi şu; bazı ilçe başkanlarımız, siz varken aday olmaya devam ederler ya da yokken aday olmak isterler. Delegeleri yönlendirmiş olursunuz. Üyeleri yönlendirmiş olursunuz. O noktada benim görevimi yapmam gerekiyor. Benim görevim de delegelerin düzgün bir şekilde seçilmesi, örgütün istediği şekilde ilçe başkanlarının demokratik bir şekilde seçilmesi. Ondan sonra bitecek. Bittikten sonra da benim bu konuyu masaya yatırmam gerekiyor. Benim şu an bu konuyu düşünmem demek yanlış olur. Çünkü benim görevlerim var.” Nurettin ERYILMAZ

Editör: TE Bilişim