Türkiye’nin her il ve ilçesinde CHP İl ve İlçe Başkanlıklarına, “128 Milyar Dolar Nerede?” afişi asıldı. Afişler Savcılık kararları ile “Cumhurbaşkanına hakaret” ya da “Karşıt görüşlü tarafları kışkırtabilir” gerekçesiyle kaldırıldı. Bu kapsamda CHP Sakarya İl Başkanlığı parti binasına asılan “128 Milyar Dolar Nerede?” afişi de Savcılık kararı ile kaldırıldı. Afişin kaldırılmasının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş tarafından İl Başkanlığı adına Sakarya 2. Sulh Ceza Hakimliğine itiraz dilekçesi verildi. Başkan Keleş imzalı dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“SİYASİ FAALİYETTE BULUNMAK, ANAYASAL HAKTIR”

“Toplatma kararı Anayasa ve ilgili mevzuata aykırıdır. Şöyle ki; Anayasa’nın 67. maddesine göre her vatandaşın siyasi faaliyette bulunma hakkı vardır. Bunun yanında Siyasi Partiler Kanunu’nun 4. Maddesinde belirtildiği üzere partiler siyasi hayatın vazgeçilmez unsurudur. Muhalefet partilerinin görevi iktidar partisini her alanda denetlemek ve sorgulamak, yaptığı bu denetleme ve sorgulama sonucunda ulaştığı cevapları halk ile paylaşmak, gerekli gördüğü konulara halkın dikkatini çekmektir. Siyasi faaliyette bulunmak Anayasa’nın siyasi partilere ve tüm vatandaşlara tanımış olduğu bir Anayasal haktır. Türk Ceza Kanunu uyarınca da siyasi faaliyetlerin engellenmesi suç sayılmıştır.”

“EYLEMİN AMACI, MUHALEFET GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEK VE HALKIN DİKKATİNİ ÇEKMEKTİR”

“Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın döviz rezervinin miktarı kamuya açık bir bilgidir ve Merkez Bankası bu bilgeleri kamuoyu ile devamlık olarak paylaşmaktadır. Ana muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi de Merkez Bankası’nın döviz rezervlerindeki olağan dışı küçülme konusunda iktidar partisine ve yetkililerine birtakım sorular yöneltmektedir. Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri tarafından şehirdeki reklam panolarına ve parti binalarına ‘128 Milyar Dolar Nerede” sorunun yazıl olduğu afişler asılmaktadır. Bu eylemin amacı yukarıda belirtildiği üzere muhalefet görevini yerine getirmek ve halkın dikkatini bu konuya çekmektir.”

Editör: TE Bilişim