Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Kadın Kolları, hukukçular eşliğinde Sakarya’nın tüm ilçelerini ziyaret ederek, kadınlara haklarını ve son dönemde bası çevrelerin hedefinde olan İstanbul Sözleşmesi’nin önemini anlattı. CHP’li kadınlar bu çalışmanın finalini geçen cumartesi günü Adapazarı Şemsiyeli Bahçe’de Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın da katıldığı bir toplantı ile yaptı.

İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, ilçelerde ziyaret edilen kadınların davetli olduğu bu toplantıya ve öncesindeki saha çalışmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, konumları ne olursa olsun kadınların benzer sorunlarla boğuştuğunu tespit ettiklerini söyledi.

Azize Çeroğlu, saha çalışmasının amacını ve neler yaptıklarını şöyle anlattı:

“Görevi aldığımız 14 Mart 2020 tarihinden sonra dünyada ülkemizde yaşanan Kovid-19 salgını nedeniyle kısıtlı çalışılmalarımıza rağmen ”Hukuksal ve Sosyal Yardımlaşma”konulu projemizi, ilçe başkanlarımıza da sunarak strateji belirledik.

Ülkede yaşanan çocuk istismarı ,kadın cinayetleri ve kadın hak ihlalleri, kısaca İstanbul Sözleşmesinin içeriğini avukatlarımızla birlikte “Bizler sizleri dinlemeye geldik” diyerek, soru cevap şeklinde, “İstanbul sözleşmesi,amacı nedir? Hangi ülkeler imzalamış, taraf ülkelerin yükümlülükleri nelerdir?” sorularının yanıtı vererek,   6284 sayılı kanunun bilinmesi gerekenlerini konuştuk. Sorunlarına çözüm olmaya çalıştık. İlçelerimizde adım adım gezerken sözleşmenin “Türk aile yapısını bozmayacağını, kadın-erkek eşitliğini sağladığını, toplumun din, sosyal ve kültürel yapısını değiştirmediğini, toplumda böyle bir algının yaratılmak istendiğini samimi bilgiye dayalı anlatmaya çalıştık.”

KADINLARIN YANITLARI

Saha çalışmasında ulaştıkları kadınların verdiği tepkileri anlatan Çeroğlu, şöyle devam etti:

“Sohbet ettiğimiz kızkardeşlerimizin ”Bunu böyle bilmiyorduk”, “Mağdurum, başvurdum ama hala cevap bekliyorum”,  “Ne yapayım mecburum çocuklar için”söylemleriyle bize yüreklerini açmaları veya sessiz kalmaları, bizlere “iyi ki bu projeyi başlattık”dedirtti .Adım adım gezdiğimiz ilçelerimizde konumları ne olursa olsun sorunların çok benzer olduğunu gördük ve sürdürülebilir bir proje olduğuna karar verdik. Süreç içinde kaldığımız yerden devam edecek sorunlu kızkardelerimizi asla yalnız bırakmayacak, yürütmeyeceğiz. Gücümüz yettiği ve istedikleri kadar hep birbirimizi tamamlayan olmaya devam edeceğiz.”

‘KARDEŞİM GİYSİN’

Azize Çeroğlu, saha çalışması sırasında ayrıca yeni ve ikinci el giysilerin  temizlenip, paketlenip,”Kardeşim giysin”mantığı” ve “Bir elin verdiğini diğer el görmez” duyarlılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Projemiz hedeflediğimiz aralıkta ilçelerimizde başarıyla gerçekleşirken hedefimize ulaştığımız görmek bizleri mutlu etti ve geleceğe dair daha da umutlandırdı.

Projemize ve bizlere inanan,destek olan tüm il-ilçe ana kademeler kadın ve gençlik yönetimlerine, avukatlarımız Özlem Zengin, Setenay Halis, Birke Varol’a ve yine bizlere yüreklerini açan duyarlı kadınlara örgütüm adına sonsuz teşekkür ederim”.

Editör: TE Bilişim