Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Pamukova AKP Gençlik Kolları İlçe Başkanlığının "siftah parası" adı altında 1 TL dağıtmasına çok sert tepki gösterdi. Esnafın borcunu ödeyemediğini, dükkanını siftah dahi yapmadan kapadığını dile getiren Başkan Keleş, "AKP'li gençler esnafa 'siftah parası' adı altında 1 TL dağıtmış. Ekmeğin 2 TL olduğu Sakarya'da esnafa 1 TL dağıtmak, esnafla dalga geçmektir" dedi.

Geçmediğimiz yolların, köprülerin parasını ödüyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi ekonomi kurmaylarının tüm Türkiye'yi gezerek esnafın sorunları ile bire bir ilgilendiklerini anımsatan Başkan Keleş, "Cumhuriyet Halk Partisi esnafın sorunlarını yerinde tespit edip, çözüm önerileri sunmak için tüm Türkiye'yi gezerken, AKP ve onun yetiştirdiği gençler yurttaşa şükür etmeyi öğütlüyor. Geçmediğimiz yolların, köprülerin parasını ödeyerek ülkeyi müteahhitlerin kasasına çevirdikten sonra ülkenin ekonomik olarak geldiği bu dönemde, esnafın siftah yapamadan dükkan kapadığını AKP'li gençler de anlamış. Anlamış ama siyaseten yanlış yerde durdukları için sorunlara da yanlış yerden bakıyorlar" ifadelerini kullandı.

Yokluğu değil, varlığı paylaşacağız

AKP'li gençlerin gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamayı da değerlendiren Başkan Keleş, "Bugün esnafımızın yaşadığı tek duygu hüsran. Pandemi döneminde verilerin kredilerin geri ödeme taksitleri geldi. Esnafın tek düşüncesi vergisini, kirasını, borcunu ödeyebilmek. Birileri saltanat kurup şatafat içinde yaşarken, esnafa da dua edip, şükretmeyi öğütlüyorlar. Yoksula şükretmeyi öğütle ki zenginin düzeni bozulmasın. Büyük Ozan'ın da dediği gibi 'yiğit muhtaç olmuş kuru soğana.' Ama artık yeter. Bu düzen bozulacak, saltanat bitecek. Yokluğu değil, varlığı paylaşacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim