CHP Kadın Kolları İl Başkanlığı, pandemi süreci sebebiyle durdurulan tren seferlerinin yeniden başlatılması için Gar Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, CHP İl Başkanı Ecevit Keleş ve beraberindekilerle birlikte, Gar Meydanı’nda pankart açarak açıklamalarda bulundu.

YÜCE’NİN AÇIKLAMASINI HATIRLATTI

Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısında Ada Treni’nin, Adapazarı istasyonuna ne zaman geleceği sorusuna, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, ‘Yolcu talebinin az olması nedeniyle tren seferlerine başlanmıyor’ açıklamasını hatırlatan Çeroğlu, “Böyle bir açıklamayı yapmak Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak kendimize arz olduğunu düşündük. Yerine getirilmesi gereken bir konu için biz, 120 yıllık Adapazarı Garı’na gelmesi için 18 hafta yapmış olduğumuz eylemimizin üzerinden geçen bunca zaman sonra yapılanlar canımızı sıksa da bugün trenin gelmemesiyle ilgili yapılan açıklama yeniden gereğinin yerine getirilmesi anlamına gelmektedir. Yetkililere sesleniyoruz, ‘Biz 18 hafta burada eylem gerçekleştirirken, ısrarla bu yapmış olduğumuz eylem tamamıyla Sakarya halkına yararlı olan bir eylemdir’ dedik” diye konuştu.

“SİYASİ RANT GÖRMEDİK”

Asla ve asla siyasi rant görmediklerini vurgulayan Çeroğlu, “Bu 120 yıllık garın siyasi rant olarak heba edilmesinin karşısındayız’ dedik. Bugün de aynısını söylüyoruz. Yaptığımız eylemlerde bir kez bile yanımızda bulunmayan kişiler, tren geldiğinde kendisine verdiğimiz çiçekler bile kabul edilmedi. Biz yine sustuk. Bizim için as olan halkın yararına trenin gelmesiydi. Yine aynısını düşünüyoruz. Trenin buraya gelmesi için yeni bir seçim beklemek durumunda mıyız? Yok öyle umutları tüketmek. Biz umudunu tüketmeyen kadınlar, Sakarya halkıyla o treni tıkır tıkır getirmesini biliriz. Sadece samimiyetlerine güvenerek daha önce söyledikleri tarih bitti fakat yine bekliyoruz. Bayram arifesinde insanların hem cebine hem gönlüne dokunarak lütfen trenimizi Adapazarı Garı’na getirerek ikinci bir bayram yaşatın, bizde sizi alkışlayalım” dedi.

Editör: TE Bilişim