Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, "Vatandaşın birkaç bin liralık borcunu dahi yapılandırmayan bankalar, Saray’da organize edilen medyayı ele geçirme operasyonu çerçevesinde yandaşlara verilen kredilerin peşine düşmüyor. Adaletsizlik öyle bir noktaya geldi ki, vatandaşın sabır taşı çatladı" dedi.

CHP Adapazarı İlçe Örgütü. Ziraat Bankası önünde gerçekleştirdiği eylemle Sedat Peker'in Demirören Grubu-Ziraat Bankası arasındaki  ilişkiye ilişkin iddialara ilişkin sessizliği protesto etti ve savcıları bu iddiaları araştırmak üzere göreve davet etti.

İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, yaptığı açıklamada, "Suç örgütü lideri tarafından ortaya atılan iddialar bu düzenin nasıl kurulduğunu gözler önüne serdi. Meğer vatandaştan, KYK borçlusu gençlerden alacağını söke söke alan devlet kimlere göz yummuş artık ortaya çıktı. Ziraat Bankası kimlere peşkeş çekilmiş ortaya çıktı. Şu anda sosyal devlet kavramı tersinden işliyor. Fakirden alınıyor zengine veriliyor. İşçiden alınıyor patrona veriliyor" dedi.

Çetin, şöyle devam etti:

"Ziraat Bankası’nın bu krediyi nasıl ve kimlerin talebiyle verdiği zaten herkesin malumu, ancak geri dahi ödenmediği iddiası ticari sır bahanesinin ardına sığınılarak geçiştirilemez. Bu banka iktidarın değil, 84 milyonun bankasıdır. Kredinin akıbetinin bir an önce açıklanması gerekiyor. Türkiye’de derin bir ekonomik ve psikolojik buhranın içinden geçiyoruz. Her ay yüzün üzerinde insanımız intihar ederek yaşamına son veriyor. Bunların çoğu da ekonomik sebeplerle gerçekleşiyor. Bu yıla girerken bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen vatandaşlarımızın sayısı yaklaşık 3 buçuk milyondu. Bu sayı son altı ayda daha da arttı. Durum böyleyken, iktidar yandaşı patronlara, banka kredileri konusunda iltimas geçildiği iddiaları, hiç öyle ticari sır bahanesine sarılmadan, acilen cevaplanması gereken bir konudur

AKP iktidarının batırdığı ekonomi nedeniyle borçlarını ödeyemeyen yüzlerce insanımız intihar ediyor. Vatandaşın birkaç bin liralık borcunu dahi yapılandırmayan bankalar, Saray’da organize edilen medyayı ele geçirme operasyonu çerçevesinde yandaşlara verilen kredilerin peşine düşmüyor. Adaletsizlik öyle bir noktaya geldi ki, vatandaşın sabır taşı çatladı.

İlk seçimde bu düzen kesinlikle değişecek CHP iktidarın da kimsenin hakkı kimsede kalmayacak bunun sözünü veriyoruz."

Editör: TE Bilişim