Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 42 kişinin yaşamını yitirdiği, 800'ü aşkın kişinin de yaralandığı depremin artçılarının sürdüğü ve halkın henüz evlerine giremediği hatırlatılarak, bölgede ihtiyaç duyulan gıda ve battaniye, çocuk bezi gibi malzemeleri temin etmek üzere çalışma başlatıldığı belirtildi. 

Partiden kampanyaya ilişkin yapılan duyuruda, "Şimdi birlik vakti! İzmir’de depremden etkilenen vatandaşlarımız için, 1 Kasım Pazar sabah 08:00’den, 2 Kasım Pazartesi akşamına kadar gıda, battaniye, bebek bezi vb. yardımlarınızı topluyor ve İzmir'e ulaştırıyoruz. Tüm üyelerimiz ve Sakaryalı hemşehrilerimiz, lütfen yardımlarınızı 2 gün içerisinde CHP Sakarya İl Başkanlığı binasına ulaştırınız” denildi.

“DEPREMİ EN İYİ BİLEN BİZLER, İZMİR’E YARDIMCI OLMALIYIZ”

CHP İL Başkanı Ecevit Keleş de, ayrıca yaptığı açıklamada Sakaryalıları İzmir'e yardım etmeye çağırdı. Keleş şunları kaydetti:
"Deprem, ülkemizin acı gerçeği. Biz Sakaryalılar ise bu gerçekliği en acı tecrübelerle yaşayanlarız. 1999 yılında, bir yanımızda Kocaeli, bir yanımızda Düzce, yaşadığımız iki büyük deprem ile sayısız insanımızı kaybettik. Bizler, bu ülkede depremi en iyi bilen, deprem gazileri olarak, bugün İzmir’deki vatandaşlarımızın korkularını, sıkıntılarını, endişelerini, durumlarını anlayabiliyoruz. İşte tam bu noktada, depremin en kötü yüzünü defalarca yaşamış bizler, oradaki kardeşlerimize el uzatmalıyız. Bu nedenle, siz Sakaryalı hemşehrilerimizden arzumuz, pazartesi akşamına kadar; battaniye, yorgan, temel gıda malzemeleri, çocuk bezi vb. ihtiyaç malzemelerini, imkanlarınız dahilinde, CHP Sakarya İl Başkanlık binasına getirmeniz. Bizler de sizlere aracı olarak, bu malzemeleri tırlarla İzmir’deki depremzede kardeşlerimize ulaştıracağız.

Unutmayalım ki bazı durumların ideolojisi ve siyasi görüşü olmaz. Bugün, içinde bulunduğumuz durum gibi. İzmir için yardımlarınız bekliyoruz. Hepinize şimdiden teşekkür ederiz.” 

Editör: TE Bilişim