Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlıklarında üye listeleri Pazartesi sabahı askıya çıkartılarak üyelerin kontrolüne sunulmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya üyeleri ilçe başkanlıklarına giderek üyeliklerini 27 Ekim Pazar akşamı saat 18:00 e kadar kontrol edebilir ve eksikler var ise İlçe Başkanlıklarına dilekçe ile başvurabilir.

Kongre takvimi doğrultusunda Mahalle Delegelerinin seçimleri 8 Kasım Cuma- 1 Aralık Pazar tarihleri arasında yapılacaktır.

İlçe Kongrelerinin başlangıç tarihi 14 Aralık Cumartesi, bitişi ise 27 Ocak Pazartesi olup, Cumhuriyet Halk Partisi İl Kongreleri ise 3 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 2 Mart Pazartesi sona erecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı 20 Ekim Pazartesi günü tüm ilçe Başkanları ile kongre sürecine ilişkin bir toplantı yaptı ve birlikte uyumla yürütülen iki yıllık süreçteki çalışmalarından dolayı ilçe başkanlarına teşekkürlerini sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı, İlçe Başkanlarının ve örgütlerin karar vereceği mahalle delege seçimlerini, bir önceki dönem söz verdikleri gibi mahallerde, üyenin ayağına giderek yapılması yönünde ki isteğini paylaşarak , mahalle delegasyonu belirlenirken aktif görev alan üyeleri ön plana çıkarmalarını rica etti.

İl Başkanı Erdoğan Isır bugüne kadar örgüte ne söz verdilerse yapmaya çalıştıklarını, İl Kongresini de söz verdikleri gibi Kapalı spor salonunda yapacaklarını ve yıllardır özlenen Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğünün istediği şekilde ÇARŞAF liste ile yapmak istediklerini belirtti. Örgütümüz kimleri istiyorsa görev verebilir, bloklaşmış listeler değil, isteyen üyenin görev alacağı bir kongre istiyoruz dedi."

Editör: TE Bilişim