CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Sakarya İl Teşkilatına “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Özcan, ziyaretinde parti ve ülke gündemine dair açıklamalar yaptı.

Tanju Özcan konuşmasının başında, iki gün önce operasyon geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğunu ve pazartesi günü itibariyle normal mesaisine başlayabileceğini söyleyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

YETERLİ OLMUYORMUŞ

1977’den 2011’e kadar Sakarya ve Bolu’dan milletvekili çıkaramadıklarını söyleyen Özcan; “Hep derlerdi ‘Sakarya ve Bolu’dan milletvekili çıkarsa biz iktidara geliriz’ diye. Ancak öyle olmadı. Makûs bir talihi yendik fakat Bolu ve Sakarya’dan milletvekili çıkarmak, iktidara gelmek için yeterli olmuyormuş” diye konuştu.

ALGI OPERASYONU

Bugünlerde bazı konulardan çok rahatsız olduğunu ifade eden Özcan, “FETÖ ve PKK ile kolkola gezenler, zaman zaman IŞİD’i kollayanlar, her türlü terör örgütüyle çok yakın ilişkiler kuranlar; sanki Afrin’deki harekâta biz karşıymışız, ordunun yanında durmuyormuşuz gibi bir algı operasyonu yapıyorlar ve bizi ‘gayri milli’ ilan ediyorlar. Şuna bakar mısınız? Çocuklarının gemiciklerine Türk bayrağı çekemeyenler, Andımız’ı kaldıranlar, açılım sürecinde PKK ile aynı masada ortaklık yapanlar, İmralı’daki PKK liderine sekretarya tayin edenler bizi gayri milli ilan ediyorlar” sözleriyle hükümete yüklendi ve “Artık daha çok kenetlenip, daha sert bir muhalefet anlayışını ortaya koymamız lazım” ifadelerini kullandı.

ADAYI PARTİLİLER SEÇMELİ

Özcan, Tüzüklerinde değişmesi gereken hükümler olduğunu söyledi ve örnek olarak Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinin Tüzükte yer almadığını belirtti. CHP’nin bir aday göstermesi gerektiğini ve yönteminin Tüzükte açıklanmadığını söyleyen Özcan, önceki seçimlerde parti tabanının içine sinmeyen bir adayları olduğunu ve bu durumdan zarar gördüklerini kaydetti. Genel Başkan, MYK veya PM’nin bu adayı tek başına belirlemesinin hata riski taşıdığını söyleyen Özcan, 1 milyon 200 bin partilinin adayı belirlemesi halinde hata yapma şansının minimuma ineceğini belirtti ve Cumhurbaşkanı adayını partiye kayıtlı bütün üyelerin hâkim gözetiminde seçmesini arzu ettiklerini bildirdi.

Editör: TE Bilişim