Çetin yaptığı yazılı açıklamada, "2002 Yılında siyasi söylemini 3 Y (Yoksulluk – Yolsuzluk – Yasaklar) ile mücadele etme üzerine kurarak siyasi hayatına başlayan AKP iktidarına Adapazarı’ndan sesleniyoruz. Demokratik bir devlete yakışan bir şekilde aşağıdaki sorularımıza yanıt bekliyoruz, bu soruların cevabını bilmek bu ülke vatandaşlarının en temel anayasal hakkıdır" dedi.

SORULAR

  1. Merkez Bankası rezervlerinde bulunan 128 milyar dolar nerede?
  2. Demirören Grubu Ziraat Bankasından aldığı 750 milyon doları ödedi mi?
  3. Bakan Soylu’nun iddia ettiği Sedat Peker’den her ay 10 bin doları alan siyasetçi kim?
  4. Neden yangın söndürme uçağımız yok?
  5. İktidar çevresi istediklerini devlet gücüyle yaptırabilmek için iletişim başkanlığını kullandı mı?
  6. Sarıklı, cüppeli Tuğamiral (Mehmet Sarı) hakkında açılan disiplin soruşturmasını kapamak için bütün özlük haklarıyla emekli edilerek ‘YAŞ’ ödülü mü verildi
  7. SBK’ya (Sezgin Baran Korkmaz) kimler kol kanat gerip yargılandığı davalar ve yurt dışına nasıl kaçtığı neden açıklığa kavuşturulmadı?
  8. SBK’nın (Sezgin Baran Korkmaz) uçağını kullanan bakan bu hizmet için ücret ödedi mi, ödediyse dekontu neden gösterilmiyor?
  9. Mersin Limanı’nda yakalanan 1.763 kg uyuşturucu kime geliyordu?
  10. 15 Temmuz için toplanan paralar nerede?
  11. Gri pasaportla yapılan insan kaçakçılığıyla ilgili neden kimse yargılanmıyor?
  12. Ruhsar Pekcan neden yargılanmıyor?
  13. Devlet kurumları şeffaf bir şekilde Sayıştayın denetimine açılacak mı?
  14. Başta saray olmak üzere harcamalarda israftan vazgeçip, mali disiplin getirecek misiniz?
  15. Başta Kanal İstanbul olmak üzere rant projelerinden vazgeçecek misiniz?
  16. Yasal olarak özerk bir yapıya sahip olması gereken Merkez Bankası’nın bağımsız çalışmasına izin verecek misiniz?
  17. TUİK’i bağımsız özerk bir yapıya kavuşturacak mısınız, yoksa iktidarınızın algı yönetme aracı olarak kullanmaya devam edecek misiniz?
  18. Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir şekilde uyguladığınız yandaş kayırmacılığına bir son verecek misiniz ?
  19. Kimi kamu çalışanlarının sayısı 3 ila 81 arasında değiştiği söylenen maaşları almasına ilişkin bu maaşların kesilmesi ve yapılan ödemelerin geri alınıp hazineye gelir kaydedilmesi için bir girişimde bulunacak mısınız?
  20. 190 kez değişiklik yapılan kamu ihale kanununu adrese teslim ihale aracı olmaktan çıkarıp çıkış amacına uygun haline getirecek misiniz?
  21. Kamu bankalarını yandaşlarınıza geri ödenmesi mümkün kredileri vermeye zorlayarak kamunun kaynaklarının yandaşa aktarılması uygulamasına son verecek misiniz?
  22. ABD başkanı Biden ile Afgan göçmenlerin ülkemize gelmesi konusunda bir pazarlık söz konusu mu?

"BU ÜLKEDE CHP VAR"

Bu sorularımızın yanıtı alana dek hır fırsatta nefesimiz yettiğince soracağız. Unutmayacağız, unutturulmasına izin vermeyeceğiz.

Halkımız şunu çok iyi bilsin ve ümitsizliğe kapılmasın; bu ülkede CHP var ve ilk seçimlerde iktidara gelir gelmez Türkiye’de yargı bağımsızlığını inşa edeceğiz. Adaleti tekrar bu topraklarda var edeceğiz. Herkesin, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamasını sağlayacağız. Parlamenter sistemi bu ülkeye getireceğiz.”

Editör: TE Bilişim