Haber: Nurettin Eryılmaz

Sapanca Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi’nde teleferik projesi için köy merasına kazık çakılmasını engelleyen ve önceki günden itibaren nöbet tutmaya başlayan Hasanpaşa Mahallesi sakinlerine CHP’den destek geldi. İl Başkanı Erdoğan Isır eylemdeki yurttaşları ziyaret etti. Isır ziyaret sonrasında eylemcilerin güvenliğinin sağlanmasını istedi.

Ziyarette konuşan CHP Sakarya il başkanı Erdoğan Isır şunları söyledi:

“İlk önce Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanımızdan bir rica da bulunacağız. Biz burada 24 saat eylem yapmak istiyoruz. ‘Teleferiğin çıkış noktasının burasının olmasını istemiyoruz’ diyeceğiz ve emniyetten buranın güvenliğini sağlamasını isteyeceğiz. Yarın burada oturanlardan başka birileri gelir, emniyet olmadığı için farklı olaylara sebebiyet olabilir ilk önce burada herkesin emniyetini sağlamamız gerekiyor.  İlçe başkanımız hemen yazı yazacak ilçe emniyet müdürlüğüne verecek.
Haklı sebebiniz var, siz teleferiğin çıkış noktası için yer gösteriyorsunuz meclis üyemizin anlatımından da anladığım şu bu yeşil alan bu bölgenin tek yeşil alanı ve afet toplanma bölgesi. Buranın korunması gerekir. Turizme destek olmak istediğinizi söylüyorsunuz ve teleferiğin çıkış noktası içinde yer göstermeniz sizlerin ne kadar yapıcı olduğunuzu gösteriyor. Toplum ne isterse belediye başkanları onu yapmak zorunda, eğer toplum memnun olmayacaksa bir işlem yapmanın anlamı yok. Bizler mahalle sakinleri olarak bundan memnun değilsek o zaman belediye başkanının belediye meclis üyelerinin ya da mülki amirlerinin bunu hızlı bir şekilde değiştirmesi lazım. Burada 24 saat eylem yapan vatandaşların güvenliğinin sağlanması için polisin görev yapması gerekir. CHP örgütü olarak bizde emniyete yazılı başvuruda bulunarak buradaki vatandaşların çoluğu var çocuğu var burada insan var emniyetin sağlanmasını isteyeceğiz.”

Editör: TE Bilişim