Bülbül, gazetemize yaptığı ziyarette, şehir hastanesinin programa girdiğini ve artık bu konunun kapanması gerektiğini ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistemle ilgili projesini desteklediklerini kaydetti.

MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Sayın Levent Bülbül, MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar ve yönetim kurulu üyeleriyle Bizim Sakarya Gazetesine ziyarette bulundu. Gazetemiz sahibi Adnan Yüksel ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bülbül'e yerel ve ulusal basın hakkında bilgi verdi.

Gündemimiz çok yoğun

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül Meclis Genel Kurulu’nun 26 Ocağa kadar arada olduğunu belirtirken buna rağmen gündemin çok yoğun olduğunu söyledi. Gerek dünya çapında baş gösteren Covid-19 pandemisi, gerekse bölgesel meseleler ve adımları atılmaya başlanan ekonomik ve yargısal reformlar konularının gündemi meşgul ettiğini belirtti. Erken seçimin Millet İttifakı’nın bir beklentisi olduğunu söyleyen Bülbül; ” Bu sadece onların beklentisi. Cumhur İttifakının böyle bir düşüncesi ve çalışması söz konusu değil” dedi.

Aşılama altyapımız mükemmel

Bülbül, bir süre önce yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığını ve tedavi sürecinin tamamlandığını, bu süreçte doktorların söylediklerine dikkatli şekilde uyduğunu anlattı. Hastalığı nedeniyle kendisini arayan, soran herkese teşekkür eden Bülbül, "Allah herkesin yardımcısı olsun. Hastalığa yakalanmamaya dikkat etmek lazım. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmek gerekiyor. Aşı olsak da tedbirlerimize devam edeceğiz. Bu toplumsal olarak bir sorumluluk." dedi.

Türkiye'nin aşılama konusunda çok iyi bir organizasyon ortaya koyduğuna işaret eden Bülbül, şunları kaydetti; "İyi bir planlama var. Hangi sırayla, hangi aşamalarda bu sürecin yürütüleceği yetkili kurullar tarafından en ince ayrıntısına kadar tespit edilmiş durumda. Türkiye'nin bugüne kadar oluşturduğu aşılama altyapısının ne kadar kuvvetli olduğunu da gördük. Bu plan çerçevesinde iki, üç günde 1 milyon gibi bir rakamın Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından telaffuz edilmiş olmasını çok önemli görüyorum. Bu açıdan Türkiye aşılama sürecini de büyük bir başarıyla geçirecek diye ümit ediyoruz. Toplumumuza hiçbir tereddüt göstermeksizin, kara propagandaya itibar etmeden aşıyı tavsiye etmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere aşılandılar. Sayın Genel Başkanımız, Sağlık Bakanımızın çağrısı üzerine kendisi aşı olduğunu ifade etti. Bunları önemli görüyoruz." İfadelerini kullandı.

Şehir Hastanesi konusu kapanmalı

Sakarya’da kurulması artık kesinleşen Şehir Hastanesi konusunun artık kurcalanmaması gerektiğinin altını çizen Bülbül; “ 2021 yılı içinde yatırım listesine alınmış bir proje. Yeri belli, artık yer konusunda bir tartışma yapılmasını ve konunun kurcalanmasını doğru bulmuyorum. Sakarya’mıza hayırlı olsun diyebiliriz artık. Süreç ilerliyor ve bu hastane Sakarya halkı için artık olmazsa olmaz konumdadır. İki üç sene içinde bitirilmesi planlanıyor” dedi

Hasarlı binalar yıkılmalı

1999 yılında yaşanan depremde hasar alan ve yıllar içinde çürümeye devam eden binalar hakkında sorulan soru üzerine Bülbül; “1999 yılında yaşadığımız elem hadise hepimizin canını yaktı. Asla unutulmamalı. Bu süreçte Hasarlı binaların hepsi için ne gerekiyorsa bir an önce yapılması gerekiyor. Bu tartışmasız. Bu konuda bakanlık çalışmaları da var zaten. Gerekenler en kısa sürede yapılacaktır diye ümit ediyorum” dedi

Raylı sisteme geçilmeli

Sakarya trafiğinin durumunun içler acısı bir hal aldığının söylenmesi üzerine Levent Bülbül; “Sayın Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’nin de raylı sistem taşımacılıktan yana olduğunu biliyoruz. Keza aynı şekilde bizde bunu destekliyoruz. Uygulama ve hayata geçirme konusunda devletin öncelik sırası nasıl ki her daim değişebiliyorsa Sakarya açısından da durum böyledir diye düşünüyorum. Bize göre de en faydalı sistem raylı sistemle taşımacılık yapılmasıdır ve Sakarya’ya artı bir değer katacaktır” ifadelerini kullandı.

Bisiklet yollarının arttırılması konusunda da bir kanun düzenlemesi yapıldığını belirten Bülbül; “ Meclis kapanmadan önce sunduğumuz kanun teklifleri içinde bisiklet yollarının arttırılması konusu da vardı. Kanun artık yasalaşmış konumda ve Sakarya’da bu yasadan faydalanacaktır. Her alanda seviye atlatacak bir proje. Hem maliyet hemde doğayı koruma açısından önemli olduğunu anlamak gerekli” dedi.

Editör: TE Bilişim